klovenzalf voet
7 maart 2024

Klovenzalf voor je voet: Hoe effectief is het?

Heb jij wel eens last van pijnlijke voeten, eelt of zelfs een gescheurde huid? Dan kan het zijn dat je last hebt van kloven in je voeten. Hoewel ze onschuldig van aard zijn, kan je er wel flinke last van ondervinden. Daarom is het belangrijk om ze te behandelen zodat je huid weer goed gehydrateerd en soepel wordt. In deze tekst leggen we je uit hoe kloven ontstaan, hoe je ze kan herkennen en wat je ertegen kan doen. Ook kijken we naar een klovenzalf voor je voet die helpt bij het herstel van je huid. Lees snel verder!

TIP: Ben jij op zoek naar een effectieve klovenzalf voor je voeten? Gebruik dan deze >>

Wat zijn huidkloven?

Kloven zijn barsten of scheuren in de huid. Ze ontstaan het meeste bij je handen en voeten, maar ze kunnen ook bij je lippen of achter je oren ontstaan. Huidkloven ontstaan wanneer de huid droog is en te weinig vocht vasthoudt (1).

Kloven op de voeten of hielen komen vooral voor op de eeltlaag. De randen hiervan zijn hard en stug, terwijl de huid daaronder erg zacht en gevoelig is. Hierdoor kan je veel last ervaren van de kloven en kunnen ze zelfs gaan bloeden.

Hoe ontstaan kloven van de huid?

De meeste kloven ontstaan bij wrijving of druk op de huid. Wanneer de huid al erg droog is en weinig vocht vasthoudt, is een kleine beweging vaak al voldoende om de huid te laten scheuren waardoor er een kloof ontstaat. Iedereen kan last krijgen van huidkloven, maar er zijn een aantal risicofactoren waardoor deze kans vergroot, zoals:

 • Huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis
 • Koud en/of heel droog weer
 • Veelvuldig gebruik van schoonmaakmiddelen en zepen die de vetlaag van de huid halen
 • Verouderde huid
 • Een vitaminetekort
 • Druk op de huid, zoals langdurig op de voeten staan en/of lopen

KORTOM:
Kloven zijn barsten en scheuren in de huid die ontstaan door wrijving. Je kan last krijgen van kloven wanneer je huid erg droog is en weinig vocht kan vasthouden. Iedereen kan er last van krijgen, maar een aantal risicofactoren zorgen voor een grotere kans op kloven. 

Kan je kloven bij je voeten voorkomen?

Bij kloven in je voeten is het het belangrijkst om te kijken naar de schoenen die je draagt. Schoenen die je voeten en voetzolen ondersteunen, zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van kloven. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang op één manier te staan of zitten, maar wissel regelmatig af zodat er niet continue druk op je voeten staat (2).

Natuurlijk is vocht ook belangrijk om de vochtbalans van je huid op peil te houden. Drink daarom genoeg water gedurende de dag. Richt je op zo’n 2 tot 2,5 liter en houd er rekening mee dat dranken zoals koffie en alcohol juist ervoor zorgen dat je meer vocht verliest.

Edula® zalf als klovenzalf voor je voet

Naast het dragen van de juiste schoenen, het drinken van voldoende water en het wisselen van je positie, kan je er ook baat bij hebben om een klovenzalf te gebruiken voor je voeten. Deze zalf helpt bestaande kloven te herstellen, maar het helpt ook om de vochtbalans van je huid te herstellen waardoor je minder snel last krijgt van nieuwe kloven. Edula® zalf is hier een ideale klovenzalf voor je voet. Het is een natuurlijke zalf op basis van een Goudsbloem extract.

Edula® zalf vormt een vet beschermlaagje op de huid waardoor het vocht van je huid niet zomaar opdroogt. Daarnaast bevat het ook ingrediënten die je huid juist hydrateren. Bovendien is het effectief bij verschillende klachten zoals jeuk, droogheid, roodheid, pijn of zwellingen en kan je het gebruiken bij eczeem of psoriasis klachten. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de huid en laat het goed intrekken, waarvan 1 keer voor het slapen gaan. Doe er bij voorkeur een steriel gaasje overheen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Klovenzalf voet, bekijk ook:

Litteken vermindering: Is het mogelijk?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0