hielkloven
7 mei 2024

Wil je hielkloven behandelen? Hier lees je alles!

Hielkloven zijn een veelvoorkomende klacht wanneer het gaat om de gezondheid van je voeten. Het is een onschuldig fenomeen, maar wanneer je het onbehandeld laat kan dit tot meer klachten leiden. Heb jij regelmatig last van hielkloven en wil je graag weten wat je eraan moet doen? In deze tekst leggen we uit hoe ze ontstaan en wat je kan doen om ze te behandelen. Lees snel verder!

TIP: Wil jij je hielkloven direct behandelen? Gebruik dan deze zalf >>

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven, of gebarsten hielen, zijn kleine scheurtjes in de huid op en rondom de hiel van je voet. Ze zijn een teken van een droge en fragiele huid. Deze barstjes komen veel voor bij de hielen omdat de huid van dit lichaamsdeel vaak al een eeltlaagje heeft en meer te verduren krijgt, waardoor het ook sneller uitdroogt (1).

Wanneer de huid onvoldoende vocht vasthoudt of binnenkrijgt, zal deze uitdrogen. De huid voelt dan stugger aan en er kunnen scheurtjes ontstaan. Je kan deze kloven herkennen aan een trekkend gevoel van de huid, een ruw aanvoelende huid, jeuk, droogte en soms ook pijn of kleine bloedinkjes.

Oorzaken van hielkloven

Er zijn verschillende dingen die hielkloven kunnen veroorzaken. Vaak gaat dit gepaard met een verhoogde druk op de hielen, zoals door langdurig staan of lopen. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken voor je op een rij gezet (2):

  • Open schoenen dragen zoals sandalen of slippers
  • Te heet baden of douchen
  • Harde of irriterende zeep gebruiken
  • Droog en/of koud weer
  • Langere perioden stilstaan
  • Langdurig lopen op schoenen die geen goede steun geven

Er zijn ook een aantal medische redenen waarom je last kan krijgen van kloven in je hielen. Dit zijn vaak symptomen van een onderliggend medisch probleem, zoals:

  • Hypothyroïdie (een onder producerende schildklier)
  • Voetschimmel
  • Het syndroom van Sjögren
  • Hielspoor
  • Juveniele plantaire dermatose (zweetvoetsyndroom)

KORTOM:
Hielkloven zijn kleine barstjes of scheurtjes in de hiel van je voeten. Ze ontstaan wanneer de huid uitgedroogd raakt. Ze kunnen veroorzaakt worden door je levensstijl, maar ook door medische redenen. 

Hoe behandel je hielkloven thuis?

Wanneer je last hebt van kloven in je hielen, hoef je hier niet direct mee naar de huisarts. Wel kan je altijd bellen voor advies. Wanneer de klachten nog niet zo erg zijn, kan je thuis namelijk een aantal stappen ondernemen om de symptomen te verminderen.

1: Laat je voeten minimaal 20 minuten weken in een badje met warm (niet heet) water met een milde zeep voor de gevoelige huid.

2: Gebruik een zachte scrub of een scrubsteen- of handschoen om de dode huidcellen voorzichtig van je hielen te verwijderen. Het is belangrijk om dit pas te doen nadat je voeten al enige tijd hebben geweekt. Dan komt de huid makkelijker los.

3: Droog je voeten goed met een schone handdoek en laat ze eventueel daarna nog in de lucht drogen.

4: Smeer je hielen dik in met een verzorgende zalf of crème.

5: Doe dikke katoenen sokken aan om de zalf goed in te laten trekken.

Herhaal stap 4 en 5 regelmatig en je zal snel merken dat de huid van je voeten een stuk zachter en soepeler aanvoelt.

Edula® zalf bij kloven in je hielen

In bovenstaand stappenplan hebben we het over een verzorgende crème of zalf. Edula® zalf is hier een uitstekend voorbeeld van. Deze zalf bevat namelijk natuurlijk ingrediënten en is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten. Daarnaast wordt het al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Edula® zalf bevordert het natuurlijke herstelproces van de huid.

Edula® zalf is een dikke zalf op basis van Calendula (Goudsbloem). Het voedt en hydrateert de huid en vormt een beschermende laag waardoor de huid niet snel zal uitdrogen. De verzorgende eigenschappen helpen om de huid te versoepelen en zullen kloven verminderen. Wanneer je deze zalf aanbrengt nadat je je voeten hebt gescrubd, zullen ze langdurig gehydrateerd blijven en niet snel hun vocht verliezen. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de schone huid en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

hielkloven behandelen met Edula zalf

Lees ook:

Beste littekencrème na een operatie

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0