Waterpokken op de rug van een kind die kunnen leiden tot littekens
22 februari 2021

Littekens door waterpokken voorkomen

Waterpokken, bijna iedereen krijgt er wel mee te maken. Heb jij het niet gehad, dan val je onder 5% van de gelukkigen. 95% van de bevolking in Nederland heeft het namelijk gehad en het komt voornamelijk voor bij kinderen. Waterpokken kunnen littekens veroorzaken door ze open te krabben

TIP: Zoek jij zalf waarmee je littekens van waterpokken het beste kan voorkomen? Gebruik deze >>

Wat zijn waterpokken?

Het is een zeer besmettelijke (kinder)ziekte, maar heb je het eens gehad dan kan je het niet opnieuw krijgen. In tegenstelling tot kinderen kan waterpokken bij volwassenen ernstig verlopen, naast huiduitslag kan je er ook een longontsteking van oplopen. De kans dat je ernstiger ziek wordt is groter als je zwanger bent of een verminderd afweersysteem hebt. Waterpokken wordt veroorzaakt door het varicellazoster virus(1). Er zitten zo’n 2 tot 3 weken tussen de besmetting en de eerste klachten. Nadat je waterpokken hebt doorgemaakt blijft het virus, zonder actief te zijn, achter in het lichaam.

Wat zijn de symptomen van waterpokken?

Over het algemeen start het met lichte koorts en verschijnselen die op verkoudheid lijken, daarnaast merk je bij kinderen dat ze vaak hangerig worden. Vervolgens verschijnen er rode vlekjes op de huid na 1 á 2 dagen. Dit begint vaak eerst op de romp, nek of op het hoofd. Daarna verspreid het zich over het hele lichaam tot zelfs in de mond. Op deze vlekjes ontstaan weer blaasjes, variëren van tien tot wel honderden, met als gevolg ernstige jeuk. Deze drogen op en worden korstjes. Na ongeveer 10 dagen zal je van de ziekteverschijnselen af zijn.

Zoals gezegd zijn waterpokken zeer besmettelijk, zelfs al 2 dagen voordat je überhaupt huiduitslag krijgt kan je al anderen besmetten. Pas wanneer alle blaasjes korstjes hebben is de besmettelijkheid over, dit duurt over het algemeen een week. Het virus van iemand die waterpokken heeft zit in de neus en keel. Doordat men praat, niest of hoest komen er kleine druppeltjes in de lucht, als je deze vervolgens inademt kan je besmet raken. Direct contact met vocht uit de blaasje kan er ook voor zorgen dat je besmet raakt.

KORTOM:
Door waterpokken kan je ernstige jeuk krijgen en door het openkrabben van de blaasjes of korstjes kan je blijvende littekens krijgen. Voorkom dit door deze plekjes direct te behandelen met een littekenzalf!

Littekens door waterpokken voorkomen

Doordat je de plekjes open krabt kunnen er littekens ontstaan, maar vertel jij je kind maar eens dat hij of zij niet mag krabben terwijl het verschrikkelijk jeukt… De volgende tips kunnen je in ieder geval helpen:

  • Gebruik handschoentjes en/of knip de nagels van je kind kort af om het open krabben te voorkomen
  • Stip de jeukende blaasjes aan met Edula® zalf om de jeuk te verminderen en het herstelproces te bevorderen
  • Indien er pijnlijke blaasjes in de mond ontstaan kan je ter verkoeling een waterijsje geven
  • Maak een jeukstillend bad (met zuiveringszout of havermout)
  • Houdt je kind uit de zon, de warmte zorgt ervoor dat je kind gaat zweten en dit verergert de jeuk. Ook zijn aangetaste plekjes gevoeliger voor verbranding waardoor je sneller een litteken kan krijgen

Behandel met Edula® zalf om littekens van waterpokken te voorkomen

Zodra de wondjes gesloten zijn kan je starten met het smeren van Edula® zalf. Breng gedurende de eerste twee weken 2 á 3 maal per dag een laagje Edula® zalf aan. Daarna 1 maal per dag tot het volledig is genezen. Niet inmasseren! Dit zal het herstelproces versnellen en helpt littekens te voorkomen. Om littekens te voorkomen is het altijd effectiever wanneer je er zo snel mogelijk mee begint, wacht daarom niet te lang met het behandelen ervan. Lees voor het gebruik de bijsluiter

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor de wondjes worden gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest de wond mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd.

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Littekens waterpokken: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Pukkeltjes baby | Geen paniek, dit verhelp je snel met Edula® zalf (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0