Wil jij sneller van een koortsblaas af?
Een koortsblaas… zodra je die weleens hebt gehad kom je er nooit meer vanaf. Ze komen meestal rond, of op de lippen voor met de welbekende koortslip. 1 op de 3 mensen heeft hier weleens last van. Vaak keert een koortsblaas weer terug op dezelfde plek en het kan je gezicht lelijk ontsieren. Sommige mensen zijn er zelfs zo gevoelig voor dat ze er al last van krijgen door te drinken uit een glas dat niet voldoende schoon is gemaakt. Maar wat is een koortsblaas nou precies en kan je er wat tegen doen? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.
TIP: Zoek jij de beste zalf om het herstelproces van een koortsblaas te versnellen? Gebruik deze >>
Wat is een koortsblaas?
Een koortsblaas is een onschuldige huidaandoening, veroorzaakt door het besmettelijke herpes virus. Specifiek: het herpes simplex virus type 1 of type 2. Type 1 wordt gekenmerkt door terugkerende blaasjes op of rond de lippen en bij type 2 zijn de blaasjes meestal ter hoogte van de slijmvliezen van de geslachtsorganen te vinden, dit wordt ook wel genitale herpes genoemd. Beide types kunnen echter ook op andere plekken op de huid voorkomen. De aandoening is zeer besmettelijk en kan aanzienlijke pijn of ongemak veroorzaken en kan in sommige gevallen zelfs een nadelig effect hebben op de kwaliteit van leven. Het herpes virus is wijdverspreid, want 20% tot 40% van alle volwassenen hebben er ooit last van gehad.(1) Echter zijn er veel meer mensen drager van het virus, alleen hebben zij er geen last van. Hoe dat komt is helaas niet bekend.
De primaire infectie treed meestal op in de kindertijd (door kussen of knuffelen) en daarna blijf je voor altijd drager van het virus. Dat trekt zich terug in de zenuwcellen van de huid en blijft daar sluimeren. Stress, vermoeidheid, verminderde weerstand en blootstelling aan fel licht kunnen herhaling veroorzaken. Sommige mensen hebben geen last van herhaling, terwijl anderen er diverse keren per jaar last van hebben. Gemiddeld is dat zo’n 2 á 3 keer per jaar.
KORTOM:
Een koortsblaas wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke herpes virus, dat voor altijd in je lichaam blijft.
Symptomen van een koortsblaas
Een koortsblaas wordt gekenmerkt door de vorming van kleine blaasjes die samenvloeien en scheuren en pijnlijke zweren vormen, die evolueren tot korsten. Koortsblaasjes ontwikkelen zich meestal aan de rand van de lippen en wanneer ze terugkomen is dat vaak op dezelfde plek. Maar dit hoeft niet, het komt bijvoorbeeld ook voor op de kin, rond de neus of in de mond. Wanneer dit rond het oog gebeurd kan het gevaarlijk zijn, er zijn zelfs gevallen bekend waarbij dit tot blindheid heeft geleden. Pas hier dus mee op en ga langs de huisarts in zo’n geval. Pas daarnaast ook op bij pasgeboren baby’s, een infectie met het virus kan voor baby’s erg gevaarlijk zijn.
Vaak merk je al dat je een koortsblaas krijgt doordat je jeuk, tintelingen of branderigheid voelt op je huid. Binnen 2 dagen verschijnt er dan een rode vlek die vervolgens wordt bedekt met kleine blaasjes met geelachtig vocht. Deze barsten daarna open, waardoor kleine zweertjes ontstaan. Deze drogen uit en krijgen een korst. Door te krabben aan de blaasjes of de korst verhoog je de kans op verspreiding van het virus via de handen. Bovendien kan je door de bacteriën op je handen een infectie oplopen op de koortsblaas. Koortsblaasje zijn besmettelijk vanaf de eerste tintelingen totdat de korstjes volledig verdwenen zijn.
KORTOM:
Een koortsblaas kan op meerdere plekken op het lichaam voorkomen, maar komt in de meeste gevallen voor op- of rond de lippen. Het kenmerkt zich van blaasjes die uiteindelijk korstjes worden.
Een koortsblaas behandelen met Edula® zalf
Een koortsblaas verdwijnt normaal gesproken vanzelf binnen een dag of 10 zonder een litteken achter te laten. Wil je het herstelproces versnellen of heb je last van jeuk of branderigheid? Maak dan gebruik van Edula® zalf. Ook wanneer je toch de korst eraf hebt gekrabd helpt Edula® zalf om een litteken te voorkomen.
Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen wondjes mooier en sneller. Daarnaast zullen klachten zoals roodheid, branderigheid en jeuk verminderen of zelfs verdwijnen. Breng 2 á 3 maal daags een laagje Edula® zalf aan om het herstelproces te bevorderen. Lees voor het gebruik de bijsluiter.
- Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
- Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
- Vermindert jeuk, pijn en roodheid
- Voorkomt ontstekingen
- Geschikt voor elk huidtype
- 100% veilig en natuurlijk
Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.
Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>
Extra tips
- Probeer contact met de koortsblaas te vermijden.
- Wanneer dit niet lukt is het verstandig om je handen te wassen.
- Kom zeker niet met je vingers in je oog nadat je aan een koortsblaas hebt gezeten.
- Ook dingen die in aanraking zijn geweest met de koortsblaas kunnen het virus verspreiden. Denk hierbij aan glazen, bestek, een scheerapparaat, lipsticks, handdoeken etc.
- Was bestek en glazen direct en grondig af na gebruik en gebruik enkel je eigen spullen.
- Kus sowieso niet en houdt bij eventueel knuffelen altijd afstand tot de koortsblaas.
- Lysine is een natuurlijk aminozuur. Door een dagelijkse inname hiervan verminder je de kans op de terugkeer van het herpes virus. Dierlijke producten en vruchten zijn rijk aan lysine, maar hier zijn ook voedingssupplementen voor verkrijgbaar.
Lees ook:
Huid herstellen | Edula® zalf | 100% veilig en natuurlijk? (edulazalf.nl)