Heb jij last van een keloïd litteken?
Een keloïd litteken kan heel vervelend zijn, helemaal als het op een opvallende plek op je lichaam zit. Bij zo’n litteken is er sprake van een abnormale toename van littekenweefsel in de huid, waardoor het litteken er verdikt uitziet. Door de verdikking ziet het er groter uit dan de oorspronkelijke huidbeschadiging.
TIP: Wil jij de beste zalf om klachten van een keloïd litteken te behandelen? Gebruik deze >>
In het begin ziet het litteken er rood uit, maar dit wordt naarmate de tijd verstrijkt lichter van kleur. Ook kan je een keloïd litteken herkennen doordat deze vaak hard, glad en glanzend is. In het genezingsproces zijn er diverse cellen betrokken bij de aanmaak van nieuw weefsel. Indien dit proces niet verloopt zoals het hoort kan er een keloïd litteken ontstaan. Er kan bijvoorbeeld teveel trekkracht op de wond uitgevoerd worden of er kan een ontsteking ontstaan.
Keloïdvorming
Keloïdvorming is een aandoening die resulteert in een uitgebreide productie van collageen, waardoor er een litteken ontstaat dat groter is dan normaal gesproken het geval zou moeten zijn(1). Naast dat zo’n litteken een cosmetisch probleem kan zijn kan zo’n litteken ook jeuken of zelfs pijnlijk zijn. Een keloïd litteken krijg je helaas niet weg, maar klachten zoals jeuk of pijn kunnen zeker verholpen worden met een goede littekenzalf. Daarnaast zal het litteken versoepelen doordat de vochtbalans in het litteken verbeterd wordt.
KORTOM:
Doordat het genezingsproces verstoord wordt kan een keloïd litteken ontstaan.
Het ontstaan van een keloïd litteken
Waarom de ene persoon wel een keloïd litteken krijgt en de ander niet is niet geheel te verklaren. Erfelijke factoren en ras kunnen een mogelijke rol hierin spelen. Heb je een donkere huidskleur dan heb je een verhoogd risico op een keloïd litteken ten opzichte van iemand met een lichte huidskleur. Indien je eerder een keloïd litteken hebt gehad dan dien je extra op te letten wanneer je weer een wond hebt, het kan zijn dat je er extra gevoelig voor bent. Hieronder vindt je wat voorbeelden waardoor een keloïd litteken ontstaat, echter kan een zo’n litteken ook spontaan ontstaan.
Voorbeelden waarbij een keloïd litteken kan ontstaan:
- Brandwond
- Operatiewond
- Acne
- Vaccinatie
- Tatoeage
- Piercing
Behandeling
Zodra de wond gesloten is, en een week nadat eventuele hechtingen verwijderd zijn, kan je starten met het gebruik van een goede littekenzalf zoals Edula® zalf. Behandelen van een litteken is altijd effectiever wanneer je er zo snel mogelijk mee begint, wacht daarom niet te lang met het behandelen ervan.
Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je wond wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest de wond mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd.
Breng een laag Edula® zalf aan, waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste 2 maanden 2 á 3 maal per dag, de derde en vierde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag tot het litteken genezen is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden bij een recent litteken! Lees voor het gebruik de bijsluiter
- Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
- Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
- Vermindert jeuk, pijn en roodheid
- Voorkomt ontstekingen
- Geschikt voor elk huidtype
- 100% veilig en natuurlijk
Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.
Bestel Edula® zalf hier en ontdek meteen de vele voordelen voor je huid >>
Lees ook:
Hypertrofisch litteken | Kom snel van je klachten af met Edula® zalf! (edulazalf.nl)