Rode vlek na puist. Vrouw die een puistje uitdrukt wat kan leiden tot een rode vlek
23 februari 2021

Een rode vlek nadat je een puist hebt uitgedrukt

Je herkent het wel, je hebt een puistje uitgedrukt, wat je wellicht beter niet had kunnen doen, en er blijft een lelijke rode vlek achter… Vervelend, maar is wel wat aan te doen. Je kan een rode vlek nadat je een puist hebt uitgedrukt behandelen met een littekenzalf die het genezingsproces versneld. In sommige gevallen wordt dit proces met 50% versneld, waardoor je er niet de hele week mee rondloopt maar misschien maar enkele dagen. Bovendien voorkom je zo dat er een echt litteken ontstaat.

Bij deze vlekjes maken we onderscheid in vlekjes die ontstaan doordat de huid kapot is gedrukt, deze vlekjes gaan na verloop van tijd vanzelf weer weg en vlekjes die zelfs na verloop van tijd zichtbaar blijven, deze noemen we hyperpigmentatie vlekjes. De vlekjes kunnen roze, rood of zelf bruin van kleur zijn. Deze vlekjes ontstaan meestal door een slechte wondgenezing.

Wanneer je een puistje hardhandig uitdrukt beschadig je de huid. Hierdoor blijft er meestal een verkleuring achter op de huid in de vorm van een hyperpigmentatievlek die na een aantal maanden weer wegtrekt, maar het kan ook een blijvend litteken worden.

 Tips

  • Je kan het beste puistjes niet uitdrukken, ze gaan vanzelf weg
  • Wil je een puistje toch uitdrukken, prik hem dan voorzichtig in met een steriele naald
  • Heb je een puistje toch uitgedrukt, behandel hem dan met een goed littekenzalf zoals Edula® Zalf
  • Krab een puist niet kapot, dit kan een litteken veroorzaken

Rode vlek na puist behandelen met Edula® Zalf

Edula® Zalf heeft zich al ruim 30 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® Zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® Zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor het wondje dat achterblijft nadat je het puistje hebt uitgedrukt wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest dit wondje mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd.

Nadat je het puistje hebt uitgedrukt dien je het meteen in te smeren met Edula® Zalf. Breng 2 maal per dag een laagje Edula® Zalf aan. Heb je een hyperpigmentatievlekje dan dien je deze een aantal maanden 2 maal per dag in te smeren.

  • Het versnelt het herstel van je huid.
  • Het houdt de huid soepel
  • Het is ontstekingsremmend
  • Het beperkt de kans op littekenvorming
  • Het zorgt voor een mooie wondgenezing
  • Het is huidvriendelijk.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® Zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® Zalf hier >>

Vond jij dit een leuk artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai