Rode vlek na puist. Vrouw die een puistje uitdrukt wat kan leiden tot een rode vlek
23 februari 2021

Een rode vlek nadat je een puist hebt uitgedrukt

Je herkent het wel, je hebt een puistje uitgedrukt, wat je wellicht beter niet had kunnen doen, en er blijft een lelijke rode vlek achter… Vervelend, maar er is wel wat aan te doen. Je kan een rode vlek nadat je een puist hebt uitgedrukt behandelen met een littekenzalf die het genezingsproces versneld. In sommige gevallen wordt dit proces tot wel 50% versneld, waardoor je er niet de hele week mee rondloopt maar misschien maar enkele dagen. Bovendien voorkom je zo dat er een echt litteken ontstaat.

TIP: Zoek jij de beste zalf om littekens van puistjes te voorkomen? Bestel deze >>

Bij deze vlekjes maken we onderscheid in vlekjes die ontstaan doordat de huid kapot is gedrukt; deze vlekjes gaan na verloop van tijd vanzelf weer weg en vlekjes die zelfs na verloop van tijd zichtbaar blijven; deze noemen we hyperpigmentatie vlekjes. De vlekjes kunnen roze, rood of zelf bruin van kleur zijn. Deze vlekjes ontstaan meestal door een slechte wondgenezing. Uit onderzoek is gebleken dat UV straling van invloed is op hyperpigmentatiestoornissen van de huid, zorg dus altijd dat je jezelf hier tegen beschermd door het gebruik van een goede zonnebrandcrème met een hoge factor(1).

Wanneer je een puistje hardhandig uitdrukt beschadig je de huid. Hierdoor blijft er meestal een verkleuring achter op de huid in de vorm van een hyperpigmentatievlek die na maximaal een aantal maanden weer wegtrekt, maar het kan ook een blijvend litteken worden.

 Tips

  • Je kan het beste puistjes niet uitdrukken, ze gaan vanzelf weg
  • Wil je een puistje toch uitdrukken, prik hem dan voorzichtig in met een steriele naald
  • Heb je een puistje toch uitgedrukt, behandel hem dan met een goede littekenzalf zoals Edula® zalf
  • Krab een puist niet kapot, dit kan een litteken veroorzaken

KORTOM:

Heb je een rode vlek nadat je een puist hebt uitgedrukt? Behandelen deze dan met een littekenzalf om zo het genezingsproces te versnellen.

Rode vlek na puist behandelen met Edula® zalf

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor het wondje dat achterblijft nadat je het puistje hebt uitgedrukt wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest dit wondje mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd.

Nadat je het puistje hebt uitgedrukt dien je het meteen in te smeren met Edula® zalf. Breng 2 á 3 maal per dag een laagje Edula® zalf aan. Heb je een hyperpigmentatievlekje dan dien je deze een aantal maanden 2 á 3 maal per dag in te smeren. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen >>

Rode vlek na puist: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Litteken laseren | Het beste eindresultaat | Nabehandelen met Edula® zalf! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0