beste litteken crème of zalf voor het gezicht, dame staat voor de spiegel
25 februari 2021

Beste litteken crème gezicht

Heb jij last van één of meerdere littekens op je gezicht, dan ben je één van vele miljoenen mensen. Dit kunnen verschillende soorten littekens zijn en ze kunnen op verschillende manieren zijn ontstaan. Littekenvorming is de natuurlijke genezende reactie van het lichaam om de huid te herstellen na een verwonding. Overmatige littekens kunnen echter aanzienlijke cosmetische, functionele en psychologische problemen veroorzaken(1). Een litteken kan bij ieder mens anders helen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk of er sprake is van een scheur of een keurig gemaakte snee na een operatie. Eigenlijk is er maar één manier om littekens zo mooi mogelijk te laten genezen; dat is zo snel mogelijk te starten met het gebruik van de beste litteken crème of zalf voor het gezicht. In dit artikel zullen we jou daar meer informatie over geven.

TIP: Wil je voorkomen dat een wond een blijvend litteken wordt? Gebruik dan deze >>

Beste litteken crème gezicht, wat is nu het verschil tussen een zalf en een crème?

De benamingen worden vaak door elkaar gehaald, een crème is een verzorgingsproduct dat je bijvoorbeeld gebruikt voor een droge huid zonder dat dit een aandoening of ziekte is. Het wordt dus vooral cosmetisch gebruikt. Een zalf (zoals Edula® zalf)  kan gebruikt worden tegen een aandoening of ziekte, om zo de symptomen te bestrijden. De functie van een crème of zalf is het vocht in de huid te laten zitten door het beschermen van de huid met een vettig laagje. Een zalf beschermt daarom beter dan een crème. Een zalf zorgt ervoor dat de huid vet blijft en niet uitdroogt.

De benamingen zalf en crème geven aan hoeveel water of vet er in een smeersel zit. Een zalf is een vet smeersel waar weinig water in zit. Een crème daarentegen is een samenstelling van water en vet. Je kan een vette crème hebben (meer vet dan water) en een waterige crème (meer water dan vet).

KORTOM: 

  • Een zalf is een vet smeersel, hierin zit weinig water

  • Een crème is een samenstelling van water en vet

Beste litteken crème gezicht, werking van een littekenzalf

Onderzoek heeft uitgewezen dat een littekenzalf de vorming van een litteken goed kan voorkomen. Heb je echter een dik of groot litteken dan moet je er wel rekening mee houden dat deze nooit helemaal zal verdwijnen. Vooral als je een litteken in je gezicht hebt wil je dit zo mooi mogelijk laten genezen. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk start met het gebruik van bijvoorbeeld onze Edula® zalf. Dit kan een week nadat eventuele hechtingen verwijderd zijn en zodra de wond gesloten is. De regel is hoe eerder je begint hoe beter het eindresultaat.

Een littekenzalf kan zowel op een recent als op een oud litteken gebruikt worden. Bij een recent litteken zal je veel beter in staat zijn om deze zo mooi mogelijk te laten genezen. Bij een oud litteken kan je klachten verminderen en de zichtbaarheid verminderen. Een littekenzalf hydrateert de huid en maakt hem tegelijkertijd soepeler.

Edula® zalf

Ben jij op zoek naar de beste litteken crème of zalf voor het gezicht kies dan voor Edula® zalf. Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Beste litteken crème gezicht: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Littekenzalf | Zoek jij de beste? | Edula® zalf | Snelle levering! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0