Hoe werkt tepelkloven zalf?
Een groot deel vrouwen kiezen ervoor om borstvoeding te geven wanneer zij bevallen zijn. Toch is dit niet altijd even makkelijk als dat de media het laat lijken, waardoor sommige moeders opgeven voordat zij er zelf klaar voor zijn. Een veelvoorkomend probleem bij borstvoeding geven is het ontstaan van tepelkloven. Deze wondjes kunnen erg pijnlijk zijn, maar gelukkig zijn ze goed te behandelen met tepelkloven zalf. In deze tekst leggen we je uit hoe tepelkloven ontstaan, wat je kan doen om ze te voorkomen en welke zalf er goed bij helpt. Op deze manier hopen we het borst voeden net wat makkelijker voor je te maken.
TIP: Direct op zoek naar een middel tegen tepelkloven? Gebruik dan deze zalf >>
Wat zijn tepelkloven?
Wanneer je net begint met borstvoeding geven, is het heel normaal voor je tepels om hieraan te moeten wennen. Opeens wordt er een groot deel van de dag aan gezogen! Vaak trekt dit gevoel vanzelf weg binnen 1 á 2 weken. Wanneer dit echter niet gebeurt, of wanneer het heel pijnlijk wordt, is er mogelijk sprake van tepelkloven.
Tepelkloven zijn wondjes op de tepel die ontstaan wanneer je baby verkeerd aanlegt of sabbelt (1). Er komt dan een andere druk op de huid van de tepel te staan die hierdoor kan scheuren. Deze kleine scheurtjes kunnen heel naar aanvoelen, zeker als er een paar uur later (of soms zelfs binnen het uur) weer opnieuw aan gezeten wordt. Ze kunnen ook ontstaan wanneer je kind spruw (een schimmel op de tong) heeft of een te korte tongriem heeft. Je kan het ook krijgen door het dragen van een te strakke bh, wanneer je een gevoelige huid hebt of wanneer je te lang met dezelfde zoogkompressen rondloopt (2).
KORTOM:
Tepelkloven zijn wondjes die ontstaan wanneer er op de verkeerde manier uit de borst wordt gedronken of wanneer je een te strakke BH draagt. Het zijn kleine scheurtjes in de huid van de tepel en ze kunnen erg pijnlijk zijn.
Kan je tepelkloven voorkomen?
Het is mogelijk om tepelkloven voor een groot deel te voorkomen. Eén van de beste dingen die je kan doen is leren hoe je kind het beste kan aanleggen en je kind hierbij begeleiden (3). Ook kan je hulp inschakelen van een lactatiekundige die je hierbij kan helpen. Een goede aanleg verminderd een groot deel van de problemen rondom de borstvoeding. Denk hierbij ook aan verstoppingen of ontstekingen in de borst.
Een andere manier om tepelkloven te voorkomen is door je tepels, tussen de voedingen in, goed te verzorgen en regelmatig schoon te maken met water en een zacht doekje. Het kan ook helpen om zo nu en dan je BH uit te doen om je borsten en tepels te laten luchten zodat zij in de frisse lucht kunnen herstellen.
Edula® zalf als tepelkloven zalf gebruiken
Het kan ook zo zijn dat het voorkomen van tepelkloven niet lukt. Hier heb je geen schuld aan, het is dan vaak gewoon een combinatie van factoren die ervoor zorgen dat je hier last van krijgt. Het is dan wel belangrijk om de kloven goed te behandelen zodat ze snel herstellen en zodat je er minder last van hebt. Edula® zalf is hier een uitstekende optie voor.
De belangrijkste eigenschap van tepelkloven zalf is dat het veilig voor zowel moeder als kind moet zijn. Je baby is namelijk nog erg klein en gevoelig en zal nog regelmatig aan de borst drinken. Edula® zalf is een zalf op basis van Goudsbloem, een medicinale plant waarvan ook regelmatig thee wordt gemaakt. Het is een veilige stof voor alle leeftijden en alle huidtypen. Je kan je tepel na de voeding insmeren met Edula® zalf en voor de volgende voeding de tepel schoonwassen.
Edula® zalf is een natuurlijke zalf dat helpt de huid te voeden en hydrateren. Het voorkomt dat de tepel gaat irriteren en het zorgt ervoor dat de huid zich weer snel kan herstellen. Ook verzacht het klachten zoals pijn, jeuk en schilfers. Breng de tepelkloven zalf twee á driemaal per dag aan op de tepels en laat het goed intrekken. Doe dit bij voorkeur direct na de borstvoeding, zodat het de tijd heeft om in te trekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:
- Geschikt voor alle huidtypen
- Natuurlijke ingrediënten
- Voorkomt overmatig littekenweefsel
- Hydraterend en vochtvasthoudend
- Geschikt voor alle leeftijden
- Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
- Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingen, eczeem, rosacea, droge huid en wondjes.
Andere tips naast tepelkloven zalf
Naast het gebruik van Edula® zalf als tepelkloven zalf, kan je ook een aantal andere tips volgen om je tepelkloven zo snel mogelijk te behandelen. Zo kan het heel effectief zijn om een warm kompres op je borsten te leggen (4). De warme, aangename temperatuur bevorderd het herstel van de huid.
Verder is het belangrijk om zoogkompressen van een ademende stof, zoals katoen of bamboe te gebruiken waar je de gelekte melk in kan opvangen. Vervang deze elke voeding zodat er geen bacteriegroei kan ontstaan.
Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.
Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>