zalf baby billen
21 oktober 2022

Zalf baby billen – Waarvoor gebruik je het?

Als je kinderen hebt of hebt gehad, weet je vast dat baby billen erg gevoelig zijn. Daarom smeert vrijwel elke ouder de billetjes in met een speciale zalf of crème om ze goed gehydrateerd en zacht te houden. Maar waarom zijn baby billen zo gevoelig? En wat is de functie van zalf voor baby billen? In deze tekst zullen we dat allemaal aan je uitleggen. Lees snel verder!

Op zoek naar een uitstekende zalf voor baby billen? Gebruik deze >>

Luiers en een gevoelige huid

Baby’s hebben een gevoelige huid. Dat is ook niet gek, want ze hebben eerst 9 maanden in een veilige en schone omgeving geleefd. De buitenwereld is dan opeens een stuk ruwer en vol met irriterende stoffen. Eén van deze irriterende dingen is de luier. Elk kind draagt luiers, of het nu wegwerpluiers zijn of stoffen doekjes die je keer op keer opnieuw kan dragen. Deze vangen plas en poep op en zorgen ervoor dat je gemakkelijk de billen van je kindje kan schoonmaken. Toch kan dit op een gegeven moment gaan irriteren. Luiers worden namelijk wat vochtig en dat vocht, gepaard met een warme omgeving kan gaan leiden tot een broeierig effect. De huid van de baby kan hier niet zo goed tegen, waardoor je last kan krijgen van luieruitslag.

Luieruitslag komt bij zo’n 35% van alle kinderen tot 2 jaar voor (1) en vrijwel elk kind krijgt er minimaal één keer mee te maken tot je kind zindelijk is. Het ontstaat wanneer een kind te lang in een vochtige of vieze luier blijft. Luieruitslag wordt soms ook luier dermatitis genoemd omdat het een rode, jeukende en irriterende uitslag geeft. Dit is voor baby’s helemaal niet fijn, daarom komt een zalf voor baby billen erg goed van pas.

KORTOM:
Baby’s hebben een erg gevoelige huid. Wanneer zij luiers dragen, kunnen ze last krijgen van luieruitslag of luier dermatitis. Dit ontstaat wanneer het kind te lang in een vochtige luier blijft zitten. Het komt veel voor en vrijwel elk kind krijgt er minimaal één keer mee te maken voordat je kind zindelijk is. 

Is luieruitslag schadelijk?

In principe is luieruitslag niet schadelijk, maar het kan wel heel naar voelen voor je baby. Het jeukt, irriteert en kan zelfs pijn doen. Wel is het verstandig om zo snel mogelijk zalf voor baby billen te gebruiken om de klachten te verminderen. Bij aanhoudende klachten, verspreidende uitslag of koorts kan je het beste contact opnemen met de kinderarts/huisarts. Mogelijk is er dan sprake van een infectie (2).

Ook wanneer de uitslag niet weg lijkt te gaan na behandeling is het goed om contact op te nemen met een professional. Het kan dan zo zijn dat je kind last heeft van eczeem of een andere huiduitslag in plaats van luieruitslag.

Welke zalf baby billen is effectief?

Een geïrriteerde huid bij de billen van je baby kan erg naar voelen voor je kind. Zeker omdat het soms ook jeukt of pijn doet. Een goede oplossing tegen luieruitslag is daarom een zalf voor baby billen. Edula® zalf is hier een zeer goede optie voor. Edula® is namelijk gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en het is daarom veilig voor alle huidtypen en elke leeftijd. Bovendien is het gemaakt op basis van een goudsbloem extract, wat helpt tegen jeuk, irritaties en zwellingen. Het voedt de huid en het hydrateert, waardoor de uitslag snel beter wordt.

Edula® heeft een neutrale geur en trekt snel in, hierdoor zal je baby weinig merken van de zalf en alleen profijt hebben van de fijne voordelen. Je kan het twee á driemaal daags smeren nadat je de billen van je kind hebt schoongemaakt. Geef het even de tijd om in te trekken en doe je kind daarna weer een schone luier om. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips naast zalf voor baby billen

 • Verschoon regelmatig de luier van je baby.
 • Kies luiers die goed aansluiten op de billen van je baby, waardoor er weinig kan verschuiven zonder dat ze te strak zitten.
 • Wanneer je je baby in bad doet, gebruik alleen veilige en niet-irriterende badproducten om de billen van je baby schoon te maken.
 • Veeg, tijdens het verschonen, de billen en genitaliën van je kindje voorzichtig af met een zacht billendoekje. Wees niet te ruw.
 • Gebruik wat talkpoeder om frictie te voorkomen.
 • Laat de billen van je baby ook even bloot na het verschonen om de huid niet continu in een luier “op te sluiten”.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Pijnlijke littekens: Wat kan je ertegen doen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0