scheren irritatie
28 mei 2022

Scheren irritatie voorkomen en behandelen

De meeste mensen scheren regelmatig. Of het nu gaat om de baard, snor, oksels, schaamstreek of benen. Razor burn is daar echter een minder prettig onderdeel van. Dit fenomeen ken je waarschijnlijk als scheren irritatie. De huid wordt dan roder, dikker en kan gaan irriteren. Soms gaat het zelfs jeuken. Het beste is daarom om dit zoveel mogelijk te voorkomen, maar je kan de bestaande jeuk en irritaties ook behandelen. Voor beide mogelijkheden denken we graag met je mee.

TIP: Zoek jij een natuurlijke zalf om jouw geïrriteerde huid direct te hydrateren? Gebruik deze >>

Waardoor ontstaat scheren irritatie?

Scheren irritatie is iets waar veel mensen mee te maken krijgen, maar het is gelukkig van tijdelijke aard. Het ontstaat meestal vlak na het scheren en kan tot een aantal dagen blijven aanhouden. Irritatie kan op elke plek ontstaan waar je hebt geschoren. Veelvoorkomende symptomen van irritatie zijn:

Waarom en hoe scheren irritatie ontstaat verschilt per keer en per persoon. Meestal heeft dit te maken met een combinatie van factoren, zoals een oud mesje, te weinig schuim, de verkeerde scheerrichting volgen of een gevoelige huid hebben. Wanneer je dan met het mesje over je huid gaat, kunnen er kleine sneetjes in je huid ontstaan die gaan irriteren. Ook kan je last krijgen van ingegroeide haartjes.

KORTOM:
Scheren irritatie kan ontstaan vanwege verschillende factoren. Het overkomt vrijwel iedereen wel eens en gaat vanzelf weer over.

Jeuk en irritaties na het scheren voorkomen

Het beste is natuurlijk om te proberen de jeuk en irritaties van het scheren zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer je een gevoelige huid hebt lukt het echter niet altijd om dit 100% te voorkomen. Wel kunnen deze tips nog steeds helpen om het merendeel van de irritaties tegen te gaan. De beste manieren om scheren irritatie te voorkomen zijn (1):

 • De huid goed nat te maken
 • Voldoende scheerschuim/olie te gebruiken
 • Schone en nieuwe mesjes te gebruiken
 • Met de haar richting mee te scheren

Daarnaast is het ook belangrijk om niet té vaak te scheren. Soms ontkom je er niet aan, wanneer je bijvoorbeeld voor je werk je baard moet scheren, maar in de meeste gevallen is het beter voor je huid om een aantal dagen te wachten.

KORTOM:
Wanneer het niet nodig is, scheer dan niet te vaak. Ontkom je er niet aan? Maak dan gebruik van bovenstaande tips.

Edula® zalf tegen scheren irritatie

Wanneer je last hebt van razor burn, zijn er verschillende dingen die je kan doen. Deze zijn wel afhankelijk van de klachten die je hebt. Wat helpt bij jeuk, is namelijk niet per se effectief bij pijn of bij roodheid. Edula® zalf is echter wel in staat om al deze klachten tegelijk te behandelen. Het is namelijk een 100% natuurlijke, huidverzorgende zalf die je huid ondersteunt bij zowel het verminderen van klachten als het spoedig herstellen.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is ontwikkeld door farmaceuten en dermatologen en het is al bij duizenden mensen in klinische setting gebruikt. Wat Edula® zalf zo bijzonder maakt zijn de verschillende effectieve eigenschappen. Zo is het een vochtvasthoudende en regulerende zalf, waardoor de gevoelige huid niet zal uitdrogen. Ook geeft het een beschermlaagje aan de huid, waardoor jeuk, roodheid en pijn verminderen en de huid sneller kan herstellen.

Zeker bij scheren irritatie is het belangrijk om de gevoelige plek goed gehydrateerd te houden, waardoor je Edula® zalf het beste dagelijks kan smeren.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Extra tips

 • Gebruik appelazijn of tea tree olie tegen ontstekingen
 • Dep de huid na het wassen zachtjes droog in plaats van vegen met een handdoek
 • Vermijd lotion of parfum met veel toegevoegde stoffen
 • Drink voldoende water (1,5 á 2 liter per dag)
 • Eet voedingsmiddelen met veel ontstekingsremmende eigenschappen (zoals blauwe bessen met veel antioxidanten)

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Gedehydrateerde huid | Edula® zalf | Werkt snel en effectief! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0