oksels laseren
4 november 2022

Oksels laseren: Hoe werkt het en hoe verzorg je je huid achteraf?

Oksels laseren is een laserontharing procedure. Dit doen mensen meestal wanneer ze geen zin hebben om hun oksels continu te blijven scheren. Of omdat ze een mooi en langdurig resultaat willen hebben. Het is een cosmetische behandeling die je professioneel moet laten doen. Een laser procedure is echter niet niks. Vandaar dat het goed is om te weten wat het inhoudt en hoe je je huid vooraf, tijdens en na de behandeling verzorgt.

Op zoek naar een hydraterende zalf voor na je laserbehandeling? Gebruik deze >>

Hoe werkt laserontharing?

Bij laserontharing worden haartjes van je lichaam verwijderd door middel van een laser die de haarzakjes vernietigd. Hierdoor hebben ze meer tijd nodig om opnieuw te groeien en kan je een langere periode profiteren van haarloze oksels. Hoewel de procedure niet permanent is, blijven de haartjes en haarzakjes wel voor een lange tijd weg, waardoor je vaak weken of zelfs maanden niks aan je haar hoeft te doen op de behandelde lichaamsdelen. Wel kan het in sommige gevallen pijnlijk zijn vanwege de laserstraal. Wel krijg je vaak een licht verdovende zalf op je oksels om de prikkeling te verzachten.

LET OP: Een laserbehandeling is niet hetzelfde als IPL. IPL kan je ook thuis uitvoeren, maar omdat een laser veel krachtiger is, kan je dit alleen door een professional laten doen.

Afhankelijk van de dikte van je haartjes en hoe gelijk ze groeien, zie je vaak pas na zo’n 3 á 4 sessies resultaat. Naarmate je vaker gaat, blijven de haartjes langer weg en wordt het resultaat steeds groter. Omdat de behandeling niet permanent is, zal je soms wel nog een afspraak moeten maken om de ontharing bij te houden, maar hier kunnen gerust weken of maanden tussen zitten. Na volledige ontharing heb je vaak elke 6 tot 12 maanden een nieuwe afspraak. Dat is erg weinig. (1)

KORTOM: 
Laserontharing verwijdert haartjes van je lichaam door middel van een laserstraal. Tijdens dit proces worden je haarzakjes kapot gemaakt, waardoor het langer duurt voordat zij weer haartjes kunnen produceren. Je ziet vaak na een aantal sessies al resultaat. Naarmate je meer procedures volgt, blijven de haartjes ook langer weg. 

Oksels laseren: Hoe bereid je je huid voor?

Je oksels hebben een erg dunne en gevoelige huid. Daarom is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden op de behandeling. Het is hierbij belangrijk om de huid niet te irriteren of nog gevoeliger te maken. Vermijd daarom het waxen van je oksels en smeer er ook geen cosmeticaproducten op voorafgaand aan de behandeling. Deo kan je dus beter even laten. Als je gebruik maakt van de zonnebank of zelfbruiner kan je deze ook beter even laten staan tot na de behandeling.

Het is verstandig om, voorafgaand aan de behandeling, je behandelaar te informeren over eventuele huidklachten die je hebt en of je medicatie slikt. Je mag wel je oksels scheren voor de afspraak. Zolang je voorzichtig bent. Ook is het helemaal prima, en zelfs aan te raden, om een pijnstiller te nemen voor je behandeling. (2)

KORTOM:
Vermijd irriterende producten en behandelingen voorafgaand aan de laser procedure bij het oksels laseren. Het is wel toegestaan om je oksels te scheren, een pijnstiller te nemen en om met je behandelaar te praten over eventuele klachten en medicatie. 

Edula® zalf voor na de oksels laseren behandeling

Nadat je je behandeling hebt gehad, zal je huid erg gevoelig zijn. Het is hierbij van belang dat je je oksels goed verzorgd en ook nu geen irriterende producten op je huid smeert. Edula® zalf is hier de perfecte zalf voor omdat het niet alleen de huid voedt, maar ook hydrateert. Juist dat is belangrijk om je huid weer goed te laten herstellen. Daarnaast is de zalf helemaal natuurlijk en bevat het geen schadelijke of irriterende stoffen. Het is bovendien ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten en je kan het gebruiken op elk huidtype en op elke leeftijd.

Breng Edula® zalf dagelijks 2 á 3 keer aan en laat het even goed intrekken voordat je kleding over je oksels aan trekt. Let wel op dat Edula® zalf een vette zalf is en het vlekken in je kleding kan veroorzaken. Edula® zalf voedt de huid en helpt ook bij het verminderen van zwellingen, irritaties en ontstekingen. Wat erg fijn is na een vrij heftige behandeling als een laserbehandeling. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Zo behandel je een keizersnee litteken op de juiste manier

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0