extreem droge huid gezicht
6 april 2021

Heb jij last van een droge gezichtshuid? Zo los je het op!

Een droge huid is een van de belangrijkste zorgen van consumenten wereldwijd. En als je last hebt van een (extreem) droge huid in je gezicht dan wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Naast dat een droge huid gevoeliger is van invloeden van buitenaf is het ook niet aantrekkelijk om naar te kijken. Maar hoe kan je dat oplossen? Daar vertellen we meer over in het volgende artikel.

TIP: Zoek jij de beste zalf om een droge huid direct tegen te gaan? Gebruik dan deze >>

Ontstaan van een extreem droge huid gezicht

Een (extreem) droge gezichtshuid komt veelvuldig voor en kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan omstandigheden van het klimaat zoals: droge lucht en koud of warm weer. Door je huid goed te verzorgen kan je hem beschermen tegen zulke factoren. Doe je dit niet dan kan de PH balans van je huid verstoord raken. Hierdoor kan je gezichtshuid droog worden, er kunnen allergische reacties optreden en er kan eczeem ontstaan. Met als gevolg dat je huid schilferig wordt, jeukt, strak aanvoelt of er schraal uitziet.

Ben je de 30 gepasseerd dan zal je merken dat de talgproductie van de gezichtshuid achteruit gaat, dit kan een rol spelen in het ontstaan van een droge huid. Wanneer je geen droge gezichtshuid hebt dan is de waterhuishouding van je huid in evenwicht, waardoor je huid barrière op orde is. Is dit niet het geval dan zijn er minder vetten aanwezig in je huid wat ervoor zorgt dat je huid uitdroogt. Iedere huid is anders, maar als deze uitdroogt is het belangrijk dit zo snel mogelijk te herkennen en deze dan zo goed mogelijk te hydrateren.

KORTOM:
Lage luchtvochtigheid en lage temperaturen leiden tot een algemene afname van de huidbarrièrefunctie. Vooral mensen die in landen ver van de evenaar wonen (zoals noord Europa)  worden tijdens de winter blootgesteld aan barre weersomstandigheden en kunnen last krijgen van een droge en jeukende huid. 

Symptomen

We maken hierbij onderscheid tussen een droge huid en een extreem droge huid.

Droge huid

  • Trekkerig gevoel
  • Voelt ruw aan

Zeer droge huid

  • Een gebarsten huid
  • Zeer trekkerig gevoel
  • Jeuk
  • Schilferige huid

Hydrateren

Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid en vooral voor de buitenste laag. Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd om de natuurlijke barrièrefunctie te beschermen. Hydratatie voorkomt en verlicht huidirritatie, verder kalmeert het de huid door de verdamping van water te vertragen. Een droge huid wordt veroorzaakt door een droog klimaat, veroudering, veelvuldig baden, olie-uitputtende zeep en omgevingsfactoren binnenshuis. Bovendien kan een droge huid een belangrijke fysieke uiting zijn van verschillende aandoeningen, denk hierbij bijvoorbeeld aan nieraandoeningen. Behandeling van een droge huid omvat het herstellen van water naar de opperhuid door beheersing van de vochtigheid. Zalven zijn hierbij meer geschikt dan crèmes, lotions of gels(1).

KORTOM:
Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd om de natuurlijke barrièrefunctie te beschermen, zalven zijn hier het meest geschikt voor.

Tips om een droge huid in het gezicht tegen te gaan

  • Drink voldoende water
    Dit moet minimaal zo’n 1,5 tot 2 liter per dag zijn.
  • Matig met alcohol
    Alcohol heeft een uitdrogend effect op je huid.
  • Smeer je gezicht iedere dag in met zonnebrandcrème
    Je hydrateert je huid en beschermd hem tegelijkertijd tegen schadelijke UV stralen. Doe dit ook in de herfst en winter.
  • Douche minder, korter en niet (te) heet
    Door de huid met water en zeep te wassen wordt de huid schoon, maar ook droger in plaats van vochtiger.
  • Overweeg de aanschaf van een luchtbevochtiger, zodat de vochtigheid in huis op peil blijft
    In je woning of op je werk kan je last krijgen van een droge atmosfeer door de centrale verwarming.
  • Gebruik een PH neutrale zeep
    Zeep en reinigingsmiddelen zorgen ervoor dat huidvetten van je huid gespoeld worden. Met als gevolg dat de barrière functie verminderd.
  • Gebruik een nieuw scheermesje en scheer niet tegen de haargroei in
    Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel geïrriteerd kan raken.
  • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon
    UV stralen zijn schadelijk voor je huid en kunnen je huid doen uitdrogen.
  • Behandel droge plekken dagelijks met een goede vette zalf
    Dit zorgt voor hydratatie en een beschermlaag van de huid.
  • Kijk eens kritisch naar je eetpatroon
    De huid heeft o.a. verschillende vitaminen en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Een tekort hieraan kan je droge huid doen toenemen.

Droge huid gezicht behandelen met Edula® zalf

Als je last hebt van een droge huid dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Zoals gezegd is het dan verstandig om je huid zo goed mogelijk en regelmatig te hydrateren. Dit doe je bij voorkeur met een goede vette zalf zoals Edula® zalf.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. In klinische toepassingen heeft het bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen eventuele wondjes bovendien mooier en sneller. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

extreem droge huid gezicht behandelen met Edula zalf

Lees ook:

Extreem droge voeten | verzacht ze snel met Edula® zalf! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0