chemische peeling gezicht
12 augustus 2024

Hoe werkt een chemische peeling in het gezicht?

Een goede huidverzorging is een must voor een jonge en stralende look. Zeker wanneer je ouder wordt is het belangrijk om goed voor je huid (en dan met name je gezicht) te zorgen om te voorkomen dat je huid er dof uit komt te zien. Tegenwoordig zijn chemische peelings helemaal in. Deze behandelingen vernieuwen je huid en geven je gelijk een frisse uitstraling. Een chemische peeling gezicht is een veelvoorkomende behandeling. In deze tekst leggen we je uit wat het is, wat de effecten zijn en hoe je je huid na een behandeling verzorgt. Lees snel verder!

TIP: Wil jij het beste eindresultaat na een peeling? Gebruik dan Edula® zalf >>

Wat is een chemische peeling in het gezicht?

Een chemische peeling is een cosmetische behandeling waarbij de bovenste huidlaag door middel van een chemische oplossing wordt gescrubd en/of verwijderd. Dit stimuleert de huid om nieuwe huidcellen aan te maken die de textuur en uitstraling van de huid verbeteren. Je kan een chemische peeling overal op je lichaam laten uitvoeren, maar een chemische peeling in het gezicht komt toch echt het meeste voor. Dit komt omdat je gezicht je visitekaartje is en deze huid ook het meest in aanraking komt met de buitenwereld.

Soorten chemische peelings

Er bestaan allerlei verschillende soorten chemische peelings. Zo heb je oppervlakkige peelings die alleen de bovenste huidlaag “scrubben”, maar ook heftigere peelings die juist tot dieper in de huidlaag doordringen. Afhankelijk van je wens, je huidtype en je klachten kan je kiezen uit één van de drie gradaties (1).

  1. Oppervlakkige peelings. Deze peelings gebruiken milde zuren zoals fruitzuur, melkzuur en alfahydroxyzuren (AHA’s). Ze zijn ideaal bij het behandelen van lichte huidklachten en het verwijderen van milde oneffenheden. Denk hierbij aan lichte verkleuringen, fijne lijntjes en een doffe uitstraling.
  2. Medium peelings. Bij deze peelings wordt er gebruik gemaakt van iets heftigere zuren zoals trichloorazijnzuur  (TCA). Deze behandeling dringt wat dieper door in de huid en kan daarom ingezet worden bij iets heftigere klachten zoals acne littekens en diepere rimpels.
  3. Diepe peelings. Ten slotte zijn er nog diepe peelings die sterke chemische oplossingen gebruiken zoals fenol. Deze behandelingen zijn alleen bedoeld voor ernstige huidproblemen zoals grote littekens, heftige zonschade en opvallende verkleuringen. Doordat deze peelings erg heftig zijn, hebben ze ook een langere hersteltijd.

KORTOM:
Een chemische peeling in het gezicht is een cosmetische behandeling waarbij de huid, door middel van een chemische oplossing, wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Er bestaan drie gradaties van chemische peelings. Zo heb je oppervlakkige peelings, medium peelings en diepe peelings.

Wat zijn de voordelen van een chemische peeling in het gezicht?

Men neemt niet zomaar een chemische peeling. Vaak gebeurt dit op basis van bestaande huidklachten waar je van af wil. Misschien heb je last van verkleuringen, kleine littekens of beginnende tekenen van ouderdom waar je graag van af wil. Een chemische peeling in het gezicht heeft verschillende voordelen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet (2):

  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
  • Behandeling van acne en acne littekens
  • Vervagen en/of verwijderen van littekens (afhankelijk van de diepte)
  • Weghalen van verkleuringen en milde pigmentvlekken
  • Verbetering van de uitstraling/vermindering van een doffe uitstraling van de huid
  • Verbetering van de huid wanneer je last hebt van ruwe of droge plekken

Afhankelijk van je wensen en klachten is vaak een lichte peeling al voldoende. In sommige gevallen is er echter een milde tot diepe peeling nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Zijn er risico’s verbonden aan een chemische peeling?

Net zoals bij veel andere cosmetische behandelingen, zijn er altijd bijwerkingen en risico’s waar je rekening mee moet houden. Over het algemeen heeft een chemische peeling weinig risico’s, maar wel een aantal effecten na de behandeling waar je last van kan hebben. Dit zijn zaken zoals (3):

  • Een gevoelige huid
  • Verkleuring van de huid direct na de behandeling
  • Jeuk tijdens het herstel van de huid
  • Schilfering

Deze symptomen verdwijnen vaak vanzelf, naarmate de huid hersteld. In ernstige gevallen kan er soms een ontsteking of littekenvorming ontstaan. Wanneer dit het geval is, neem dan direct contact op met je huisarts. Deze symptomen komen echter zo weinig voor dat het slechts een klein risico is.

KORTOM:
Er zijn veel voordelen verbonden aan het nemen van een chemische peeling gezicht, zoals het verminderen van littekens en pigmentvlekken. Wel kan je soms last krijgen van bijwerkingen zoals schilferingen en jeuk. 

Nabehandeling met Edula® zalf

Na een chemische peeling heeft je huid tijd nodig om te herstellen. In deze periode is het belangrijk om extra goed voor je gezicht te zorgen. Edula® zalf kan je hierbij goed helpen. Deze zalf is verrijkt met een Calendula (goudsbloem) extract wat helpt om de huid te verzachten en het genezingsproces te ondersteunen. je huid hersteld zo sneller en mooier.

Edula® zalf voedt de huid en helpt bij het behouden van een natuurlijke vochtbalans waardoor je huid niet zal uitdrogen. Het kalmerende effect van de goudsbloem verminderd en voorkomt irritatie en heeft een verkoelend effect op de huid. Doordat je minder last hebt van de bijwerkingen, heeft je huid alle tijd om goed te kunnen herstellen. Breng Edula® zalf twee á driemaal daags aan op de schone huid en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Dit zijn alle voordelen van Edula® zalf op een rij:

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat is een peeling TCA en wanneer gebruik je het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0