cashewnoot gezond
11 oktober 2022

Is een cashewnoot gezond? Wij hebben het voor je uitgezocht + TOP 5!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn cashewnoten geen noten maar zaden. Toch weerhoudt dat mensen er niet van om ervan te genieten. Ze zijn namelijk hartstikke lekker om los, of in een notenmix te eten. Maar is een cashewnoot gezond? Jazeker! En wist je dat cashewnoten ook veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn dus niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Wij hebben deze informatie voor je verzameld en delen daarbij ook graag onze TOP 5 met de beste merken voor deze lekkernijen met je. Lees snel verder!

Wat zijn cashewnoten?

Cashewnoten zijn de zaden van de kasjoeboom. Deze boom is inheems in Brazilië, maar hij komt ook veel voor in India, Vietnam, Mozambique en Madagaskar. De boom produceert schijnvruchten waaronder een kleinere vrucht groeit. Daarin bevindt zich de cashewnoot (1).

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van cashewnoten?

Veel mensen vinden cashewnoten erg lekker, zeker wanneer ze geroosterd of gezouten zijn. Het is ook niet gek, het is een lekkere snack met gezonde vetten en een verzadigend gevoel. Toch hebben cashewnoten ook nog gezondheidsvoordelen die goed van pas kunnen komen. Wij hebben deze voor je op een rij gezet:

  • Cashewnoten zijn rijk aan magnesium, mangaan en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor onze gezondheid en komen dus goed van pas om in je voeding te verwerken. (2)
  • Ze bevatten veel polyfenolen en carotenoïden. Dit zijn twee soorten antioxidanten die in veel verschillende boom noten voorkomen. Antioxidanten zijn daarbij weer erg goed voor het lichaam omdat ze je beschermen tegen oxidatieve schade. (3)
  • Het eten van cashewnoten kan mogelijk je LDL-cholesterol (slecht) verlagen terwijl je juist meer HDL-cholesterol (de “goede” variant) binnenkrijgt. (4)
  • Cashewnoten kunnen daarbij ook je bloedsuikerspiegel ondersteunen, wat erg effectief is voor mensen met diabetes type 2. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die 10% van hun dagelijkse calorieën uit cashewnoten haalden over het algemeen een lagere bloedsuikerspiegel hadden dan mensen die dit niet deden. (5)

TIP: Voorgebakken en gezouten cashewnoten bevatten over het algemeen erg veel zout en vet. Je kan dit verminderen, zonder smaak in te leveren, door de ongebrande cashewnoten thuis zelf te bakken/roosteren met een klein beetje olie en zout. Net zo lekker, maar toch wat gezonder!

Cashewnoot gezond: Onze TOP 5

  1. Bas Boer Noten | Cashewnoten gebrand ongezouten
  2. Cashewnoten raw
  3. Chocolade cashewnoten
  4. Cashewnoten | Gebrand & Gezouten
  5. Cashewnoten ongezouten

We weten nu inmiddels dat cashewnoten eigenlijk zaden zijn, en dat ze heel veel eigenschappen hebben die goed zijn voor je gezondheid. Mocht je intussen ook trek hebben gekregen in wat cashewnoten, dan hebben we hier een handige TOP 5 voor je klaargezet waarmee je gemakkelijk en snel je cashewnoten binnen de kortste keren in huis kan halen. Eet smakelijk!

1. Bas Boer Noten | Cashewnoten gebrand ongezouten (cashewnoot gezond nr.1)

Bas Boer Noten is een marktbedrijf dat sinds 1974 bestaat. Naast dat zij wekelijks op markten verkopen, verkopen zij hun noten ook via het internet. Deze cashewnoten komen uit India en zijn geroosterd in arachide-olie. Ze komen in een flinke verpakking van 400 gram waar je lekker van kan snacken.

cashewnoot gezond

Bestel hier de cashewnoten van Bas Boer Noten het goedkoopst >>

2. Cashewnoten raw

Wil je liever je cashewnoten zelf branden en zouten? Of houd je juist van rauwe nootjes? Dan kan je het beste deze kilozak rauwe cashewnoten aanschaffen! Ze zijn van nature rijk aan allerlei goede vetten en mineralen en daarbij vooral heel lekker om door maaltijden te mengen.

cashewnoot gezond nr2

Bestel hier de cashewnoten van Nutamo het goedkoopst >>

3. Chocolade cashewnoten

Trek in een lekkere zoete snack? Dan kan je van Nutamo ook heerlijke cashewnoten met een melkchocolade coating kopen. Eén zakje bevat 250 gram en dat is perfect om in een schaaltje op tafel te zetten wanneer je visite hebt!

cashewnoot gezond nr3

Bestel hier de chocolade cashewnoten van Nutamo het goedkoopst >>

4. Cashewnoten | Gebrand & Gezouten

Naast de gebrande en rauwe cashewnoten, kan je natuurlijk ook al gebrande en gezouten cashewnoten kopen. Ideaal voor wanneer je trek hebt in een hartige snack of voor wanneer je zelf geen zin hebt om je nootjes te branden en te zouten. De cashewnoten van Let’s Go Nuts komen in een fijne, papieren verpakking van 1 kilo en gaan daardoor lekker lang mee.

nummer 4 van de lijst

Bestel hier de cashewnoten van Let’s Go Nuts het goedkoopst >>

5. Cashewnoten ongezouten

Ten slotte hebben we nog de ongezouten cashewnoten van Daendels. Deze nootjes zijn ongezouten en komen in een handige plastic verpakking van 900 gram. Ze zijn gebakken in arachideolie en hebben daardoor een lekkere volle smaak.

nummer 5 van de lijst

Bestel hier de cashewnoten van Daendels het goedkoopst >>

Cashewnoot gezond – Tot slot

Cashewnoten kan je vrij makkelijk in de supermarkt halen, maar zowel online als in de winkel is er vaak zo veel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het doel van deze TOP 5 is om de beste opties te laten zien zodat je veel makkelijker een keuze kan maken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook om welke noten je wil: gezouten, gebrand, met een chocolade coating? Noem maar op.

Wij hebben de TOP 5 cashewnoten volledig onafhankelijk en met zorg voor je samengesteld. Dergelijke lijsten zijn zelden helemaal objectief, want een persoonlijke voorkeur speelt altijd mee. Echter kan je uit de reviews van gebruikers zeer zeker een goed beeld krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding en van het gebruiksgemak. Wij raden dus ook zeker aan om deze reviews te lezen.

Op zoek naar een zalf die effectief is bij het behandelen van littekens? Gebruik dan deze >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Zijn paranoten gezond? Wij hebben het voor je uitgezocht + TOP 5!

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0