een brandblaar op de vinger
25 februari 2021

Een brandblaar wat nu?

Auw!! Je hebt een brandblaar opgelopen. Je kan je verbranden aan een hete pan, een hete uitlaat van de scooter, of bijvoorbeeld hete olie, koffie of thee. Daarnaast kan het ook gebeuren door in contact te komen met een extreem koude of een chemische vloeistof. Een ongeluk zit in een klein hoekje, voordat je er erg in hebt is het al gebeurd… Maar hoe kom je er nu vanaf? Door eerste hulp toe te passen is een brandblaar gelukkig vaak goed behandelbaar.

TIP: Wil je een brandblaar direct zo effectief mogelijk behandelen? Gebruik dan deze >>

Wat is een brandblaar?

Een brandblaar is een tweedegraadsverbranding. Tussen de opperhuid en de lederhuid vormt zich vocht. Over het algemeen is een brandblaar vrij pijnlijk. Extreme pijn doet zich voor wanneer grote oppervlakten verbrand zijn.

Hoewel er een deel van de huid vernietigd is, is het belangrijk dat er toch nog gave delen van de opperhuid zijn overgebleven. Daardoor kan er vanzelf een nieuwe huid over de wond groeien nadat de wondkorstjes zijn losgelaten. Afhankelijk van de diepte van de brandwond kan de genezing variëren tussen enkele dagen tot meerdere weken. Doordat de zweetkliertjes en haarwortels diep in de huid liggen is het genezen van de wond mogelijk, zolang een deel daarvan behouden blijft. Let wel op dat de wond niet infecteert, want dan kan de huid die oorspronkelijk intact was gebleven alsnog verhindert worden van genezing.

KORTOM:
Een brandblaar is een tweedegraadsverbranding, waarbij zich vocht vormt tussen de opperhuid en de lederhuid. 

Hoe behandel ik een brandblaar?

Als eerste koelen met lauw water en daarna kan je zowel kleine als grotere brandblaren het beste afdekken. Zolang de blaar intact is minimaliseer je de kans op infecties. Het vocht zorgt juist voor bescherming en een sneller herstel(1). Wat je dus zeker niet moet doen is de brandblaar doorprikken, want dan haal je juist de bescherming van de huid weg! Je vertraagd dan het proces om een nieuwe huid aan te maken en verhoogt de kans op infecties. Mocht de brandblaar toch stuk gaan, wat vaak gebeurd bij grotere brandblaren, dan kan je deze het beste afdekken met een steriel gaasje. Op kleinere brandblaren kan je direct Edula® zalf smeren voor een verkoelende en ontstekingsremmende werking.

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Edula® zalf geeft de volgende tips:

  1. Koel de brandblaar ten minste 10 tot 20 minuten met lauw en zacht stromend water. Let op dat je de brandblaar hierbij niet kapot maakt
  2. Behandel de brandblaar met Edula® zalf voor een verkoelende en ontstekingsremmende werking.
  3. Dek de brandblaar af met een steriel gaasje om infecties te voorkomen
  4. Verschoon de wond dagelijks
  5. Probeer de brandblaar intact te houden door het voorkomen van druk en/of wrijving
  6. Neem contact op met je huisarts bij grote brandwonden of wanneer je twijfelt of de brandblaar gaat ontsteken!

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Brandblaar: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Brandwond litteken behandelen en genezen (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0