

Laser voor littekens: een stralende huid dankzij moderne technologie
Littekens kunnen ontstaan na acne, operaties, brandwonden of verwondingen. Hoewel ze vaak geen lichamelijke klachten geven, kunnen ze wél een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig geavanceerde behandelingen om littekens te verminderen. Eén van de meest effectieve opties? Een laser voor littekens. In dit blog lees je alles over deze populaire methode, de resultaten die je kunt verwachten en daarnaast hoe je je huid na de behandeling het beste verzorgt.
TIP: Wil jij na het laseren je huid kalmeren en optimaal laten herstellen? Gebruik dan Edula® zalf >>
Wat is een laserbehandeling voor littekens?
Bij een laserbehandeling voor littekens wordt een geconcentreerde lichtbundel gebruikt om de bovenste huidlagen gecontroleerd te behandelen. Daardoor stimuleert de huid zichzelf om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Vervolgens vervaagt de structuur van het litteken, wordt de huid gladder en nemen de kleurverschillen af. Het eindresultaat? Een egalere huid met minder zichtbare littekens. Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn lasers bovendien een eerstelijnsbehandeling bij traumatische littekens, vanwege hun bewezen effectiviteit op zowel het uiterlijk als de soepelheid van de huid.(1)
Een laserbehandeling wordt overigens niet alleen gebruikt voor littekens. Ook huidproblemen zoals hyperpigmentatie, fijne lijntjes, grove poriën, rosacea en acne kunnen effectief worden aangepakt met verschillende soorten lasers. Zo draagt een laserbehandeling bij aan een egalere, frissere en jonger uitziende huid.
Hoe werkt een laser voor littekens?
De laser zendt lichtpulsen uit die diep in de huid doordringen. Dit proces activeert de aanmaak van collageen en elastine, twee bouwstoffen die essentieel zijn voor een stevige en gladde huid. Afhankelijk van het soort litteken en je huidtype, zijn er verschillende lasertypes beschikbaar, zoals:
-
Fractionele CO2-laser
-
Erbiumlaser
-
Pulsed dye laser (PDL)
Elke laser heeft zijn eigen werking en voordelen. Een huidspecialist bepaalt welke techniek het beste past bij jouw litteken en huidconditie.
Voor welke littekens is laser geschikt?
Laser voor littekens is geschikt voor uiteenlopende soorten littekens. Denk aan:
-
Acne-littekens
-
Chirurgische littekens
-
Traumatische littekens
-
Brandwondenlittekens
-
Striae (striemen)
Let op: het succes van de behandeling hangt af van de diepte, kleur en daarnaast de locatie van het litteken. Ook de tijd die verstreken is sinds het ontstaan van het litteken speelt een rol.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal benodigde sessies verschilt per persoon. Zo kunnen voor oppervlakkige littekens één tot drie behandelingen al voldoende zijn. Daarentegen zijn bij diepere littekens vaak vijf of meer sessies nodig. Tijdens het intakegesprek stelt de specialist een persoonlijk behandelplan op. Meestal zit er tussen de sessies een hersteltijd van vier tot zes weken.
Doet een laserbehandeling pijn?
De meeste mensen ervaren een warm of prikkelend gevoel tijdens de behandeling. Moderne laserapparatuur is echter voorzien van koelingssystemen die het ongemak beperken. Eventueel kan een verdovende crème worden aangebracht. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, vergelijkbaar met een lichte zonverbranding. Dit trekt meestal binnen enkele dagen weg.
Wat zijn de resultaten van laser voor littekens?
Een succesvolle laserbehandeling zorgt ervoor dat littekens minder zichtbaar worden. De huidstructuur verbetert, roodheid neemt af en de huid voelt ook gladder aan. Hoewel littekens nooit volledig verdwijnen, kunnen ze door de laser aanzienlijk vervagen. Veel mensen voelen zich na de behandeling zelfverzekerder en stralen dat ook uit.
Waar moet je op letten na een laserbehandeling?
Na de behandeling is je huid extra gevoelig. Goede nazorg is dus essentieel. Vermijd zonlicht, gebruik daarnaast altijd een hoge SPF en raak de huid zo min mogelijk aan. Ook is het belangrijk om je huid goed te hydrateren en te kalmeren met milde producten.
Edula® zalf: de perfecte nabehandeling na laser voor littekens
Wil je het herstel van je huid ondersteunen én het beste resultaat uit je laserbehandeling halen? Dan is Edula® zalf een uitstekende keuze. Deze zalf is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid te kalmeren, roodheid te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Dankzij de voedende ingrediënten helpt Edula® zalf je huid om zich sneller te herstellen na een laserbehandeling. Dankzij de unieke samenstelling ondersteunt Edula® zalf het het natuurlijke herstelproces van de huid. Bovendien helpt de zalf bij het herstellen van de huid barrière.
Edula® zalf heeft zich al meer dan 35 jaar bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten. De zalf is zowel voedend als hydraterend en het vormt tegelijkertijd een beschermlaagje die de huid beschermt.
Dit zijn alle voordelen van Edula® zalf op een rij:
- Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
- Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
- Vermindert jeuk, pijn en roodheid
- Voorkomt ontstekingen
- Geschikt voor elk huidtype
- Veilig en natuurlijk
Wil je weten hoe Edula® zalf jouw huid kan helpen? Ontdek het zelf en ervaar ook hoe het je huid helpt te herstellen!
Gebruik
Na laserbehandelingen in het gelaat direct na de behandeling Edula® zalf dun aanbrengen. Na enkele uren opnieuw Edula® zalf aanbrengen, de eerste 10 dagen 3 tot 5 maal per dag een dunne laag. Vervolgens gedurende 1 á 2 maanden, in overleg met de behandelend arts, eenmaal per dag voor het slapen gaan. Niet inmasseren. Lees voor het gebruik de bijsluiter
Probeer Edula® zalf vandaag nog en ervaar direct de effectieve werking >>
Lees ook:
Allergische Reactie na Laserbehandeling: Oorzaken & Behandeling