vrouwenmantelthee
10 november 2022

Op zoek naar vrouwenmantelthee? Dit is de TOP 5!

Theeën zijn er in allerlei verschillende soorten. Je hebt de standaard zwarte thee (meestal Ceylon), of juist een lekker frisse groene thee met citroen. Kruidentheeën zijn vaak net wat minder bekend, maar ze hebben juist een hele fijne eigenschap: ze kunnen je lichaam ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld naar vrouwenmantelthee. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon kruidje of zelfs onkruid, maar eigenlijk heeft het veel verschillende werkingen die goed zijn voor je lichaam. Wat deze voordelen zijn en waar je vrouwenmantelthee kan kopen, hebben wij hier voor je opgeschreven.

Wat is vrouwenmantelthee?

Vrouwenmantel heet ook wel Alchemilla. Het is onderdeel van de kruid- en struikachtige planten uit de rozenfamilie. Het komt van nature veel voor in Europa en Azië met een paar uitzonderingen in Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. In Nederland en België komen wel 9 verschillende soorten van deze plant voor. Je kan het veel vinden op vochtige plekken buiten, zoals aan de bosrand, in een wegberm of op natte graslanden. (1)

Wat is de functie van vrouwenmantelthee?

In de kruidengeneeskunde wordt vrouwenmantelthee ingezet bij het behandelen van zogenoemde “vrouwenklachten” zoals de menstruatie en bij de zwangerschap. Toch heeft het ook andere voordelen die voor zowel mannen als vrouwen voordelig zijn. Hieronder hebben wij een aantal gezondheidsvoordelen van dit kruid opgeschreven. (2)

  • Je kan het gebruiken tegen menstruatiekrampen en overvloedige menstruaties.
  • Het wordt ook wel gebruikt om de bevalling in gang te zetten wanneer je aan het einde van je derde trimester bent, vanwege de effecten die het op de baarmoeder heeft.
  • Na de bevalling wordt het ingezet om de baarmoeder te helpen herstellen en weer terug naar de originele vorm te helpen.
  • De plant helpt bij last van obstipatie of andere darmklachten.
  • Vrouwenmantelthee werkt diuretisch. Dit betekent dat je er meer vocht door verliest. Dit is erg gunstig om afvalstoffen het lichaam uit te geleiden.

LET OP
Het is altijd verstandig om contact met je huisarts op te nemen voordat je een kruidenthee voor medicinale doeleinden gaat gebruiken. Soms kan een bepaald kruid namelijk de werking van je bestaande medicijnen in de weg staan. Ook is het verstandig om vrouwenmantelthee niet te drinken aan het begin van de zwangerschap, omdat dit kan voorkomen dat het embryo nestelt.

Vrouwenmantelthee TOP 5:

  1. Prof Saracoglu Vrouwenmantel Thee
  2. Kruidenthee Vrouwenmantel
  3. Jacob Hooy Vrouwenmantel
  4. 3x Lucovitaal Vrouwenmantel Menstruatie Thee
  5. Vrouwenmantel – Losse thee

Deze TOP 5 is samengesteld aan de hand van kwaliteit, werking, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

1. Prof Saracoglu Vrouwenmantel Thee

Wanneer je net wil beginnen met het drinken van een kruidenthee, dan is deze thee van Prof. Saracoglu erg fijn. De thee zit namelijk al in voorverpakte zakjes waardoor je direct de juiste hoeveelheid hebt en je deze lekker kan laten trekken in je mok met kokend water. Eén pakje bevat 20 zakjes waar je weer even mee vooruit kan.

vrouwenmantelthee

Bestel hier deze Prof. Saracoglu thee het goedkoopst >>

2. Kruidenthee Vrouwenmantel

Wil je wel graag losse thee, maar niet puur het kruid zelf? Dan is de thee van ‘De Wereld van Thee’ een goede keus. Deze vrouwenmantelthee bevat namelijk ook nog andere lekkere kruiden zoals citroengras, kamille, munt en sinaasappel. Zo heb je een heerlijke fruitige en kruidige thee om dagelijks van te genieten.

vrouwenmantelthee nr2

Bestel hier De Wereld van Thee het goedkoopst >>

3. Jacob Hooy Vrouwenmantel

Voor de mensen die graag pure kruidenthee drinken is Jaboc Hooij altijd een favoriet. Dit merk verkoopt namelijk pure kruiden in milieuvriendelijke papieren verpakkingen. Daarnaast is het kruid fijngemaakt en op goede wijze geteeld. Je kan zelf met een theelepeltje de thee afmeten en in een los zakje of een zeefje doen waarna je het kokend water eroverheen giet.

vrouwenmantelthee nr3

Bestel hier deze Jacob Hooij thee het goedkoopst >>

4. 3x Lucovitaal Vrouwenmantel Menstruatie Thee

Net als De Wereld van Thee gebruikt Lucovitaal meerdere kruiden in één zakje van hun thee. Deze thee is echter gefocust op het ondersteunen van de menstruatie. Zo bevat het ook brandnetel, valeriaan, hop, teunisbloem en vitamine B6. Bij elkaar zorgen deze kruiden ervoor dat je goed kan ontspannen en dat je minder snel last hebt van menstruatiekramp. Bij deze bestelling krijg je 3x een pakje met elk 20 zakjes thee.

nummer 4 van de lijst

Bestel hier deze Lucovitaal thee het goedkoopst >>

5. Vrouwenmantel – Losse thee

Ten slotte hebben we nog de losse vrouwenmantelthee zonder toevoegingen van Tea Bar. Deze thee wordt geleverd in een verpakking van 80 gram, wat ideaal is voor mensen die de thee graag willen uitproberen zonder in één keer een grote verpakking aan te schaffen.

nummer 5 van de lijst

Bestel hier deze thee van Tea Bar het goedkoopst >>

Tot slot

In de supermarkt zal je niet zo snel een echte kruidenthee vinden zoals vrouwenmantelthee. Je kan natuurlijk wel munt of kamille halen, maar voor de echt specifieke kruiden kan je het beste online kijken. Daar heb je veel keuze en je hoeft je deur er niet voor uit. Toch zijn er, zoals je ziet, veel verschillende soorten thee, ook wanneer het maar om één kruid gaat. Daarom hebben wij deze TOP 5 voor je samengesteld. Je kan dan op je gemak alle opties doornemen en degene kiezen die het beste bij je past.

Wij hebben de TOP 5 vrouwenmantelthee volledig onafhankelijk en met zorg voor je samengesteld. Dergelijke lijsten zijn zelden helemaal objectief, want een persoonlijke voorkeur speelt altijd mee. Echter kan je uit de reviews van gebruikers zeer zeker een goed beeld krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding en van het gebruiksgemak. Wij raden dus ook zeker aan om deze reviews te lezen.

Op zoek naar een zalf die zeer effectief is bij wondgenezing? Gebruik dan deze >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Op zoek naar een elektrische tandenborstel? Dit is de TOP 5!

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0