sopropo thee
22 december 2022

Op zoek naar sopropo thee? Dit is de TOP 3!

In Nederland zijn we over het algemeen wel bekend met thee. Denk hierbij aan gewone groene thee, zwarte thee, witte thee, rooibos of lekkere kruidenthee. Toch bestaan er ook soorten waar je minder vaak wat over hoort en welke je ook niet zomaar in de supermarkt kan vinden. Een voorbeeld hiervan is de sopropo thee. Deze thee is afkomstig van een vrucht uit Tropisch Azië en het drinken van de thee heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Wat deze thee is en waar je het kan kopen, lees je hier!

Wat is sopropo thee?

Sopropo wordt ook wel balsempeer of bittermeloen genoemd. Deze vrucht groeit aan een eenjarige klimplant uit de komkommer familie. De vrucht heeft een groene schil en hij is langwerpig van vorm. Het vruchtvlees is wit van kleur en heeft een bittere en lichtzure smaak. Hoewel het in Nederland niet veel wordt gegeten, wordt de vrucht in Azië veel in gerechten verwerkt. In Nederland kan je het makkelijk verkrijgen als thee en soms kan je de hele vrucht ook kopen bij een toko in de stad (1).

Wat zijn de eigenschappen van sopropo thee?

Zoals we eerder al in de tekst benoemden, kan je sopropo thee drinken en heeft dit zelfs verschillende gezondheidsvoordelen. Wij hebben een aantal van deze gezondheidsvoordelen voor je opgezocht en uitgeschreven (2):

  • Het is een bron van vitamines en mineralen. Sopropo bevat een hoge hoeveelheid vitamine A en vitamine C. Ook bevat het een groot percentage aan foliumzuur wat goed van pas komt bij vrouwen die zwanger zijn of willen worden.
  • Sopropo thee kan mogelijk helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van bittermeloen een gunstige invloed heeft op de bloedsuikerspiegel (3).
  • Het kan je cholesterol niveau laten zakken. Hoge hoeveelheden LDL-cholesterol kan slecht voor je gezondheid zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van sopropo (of het drinken van de thee) de totale hoeveelheid cholesterol en zelfs triglyceriden (soort vet in je bloed) kan verlagen (4).
  • Het bevat veel vezels. Vezels zijn essentieel voor je gezondheid en voor een gezonde stoelgang. Ook kunnen ze bijdragen aan gewichtsverlies doordat ze je langdurig een verzadigd gevoel geven. Omdat bittermeloen veel vezels bevat, zou het eten van deze vrucht kunnen bijdragen aan gewichtsverlies (5).

LET OP
Het is altijd verstandig om contact met je huisarts op te nemen voordat je een kruidenthee voor medicinale doeleinden gaat gebruiken. Soms kan een bepaald kruid namelijk de werking van je bestaande medicijnen in de weg staan. Ook wordt gebruik tijdens de zwangerschap afgeraden. 

Sopropo thee TOP 3:

  1. SOPROPO THEE 25 g – Caduceus Kruidenapotheek
  2. Tropical Carribean products – Sopropo thee
  3. Sopropo thee bio – 50 gram

Deze TOP 3 is samengesteld aan de hand van kwaliteit, werking, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 3, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

1. SOPROPO THEE 25 g

Wanneer je nog niet zo bekend bent met bittermeloen, is het altijd een goed idee om klein te beginnen. Dit kleine zakje thee met 25 gram sopropo is daar perfect voor. Je kan per dag 1 tot 3 kopjes thee drinken met slechts een paar gram thee per keer.

sopropo thee

Bestel hier deze Sopropo thee het goedkoopst >>

2. Sopropo thee – Tropical Carribean products

Deze thee bevat ook slechts 25 gram, maar heeft grovere stukken erin zitten. Dit is ideaal voor wanneer je je thee graag los drinkt en laat zinken wanneer het goed is ingetrokken in je hete water. Deze thee komt uit Zuid-Amerika en is UTZ-gecertificeerd.

sopropo thee nr2

Bestel hier deze Sopropo thee van Tropical Carribean products het goedkoopst >>

3. Sopropo thee Bio

Ben je al bekend met sopropo en wil je graag wat vaker thee drinken? Dan kan je ook deze biologische thee in een verpakking van 50 gram kopen! De thee is 100% biologisch en afkomstig uit Zuid-Amerika en het bevat een Fairtrade label. De losse thee is helemaal puur en vrij fijn gemaakt waardoor je het makkelijk in een theezeef of theezakje kan scheppen.

sopropo thee nr3

Bestel hier deze Sopropo thee bio het goedkoopst >>

Tot slot

Omdat bittermeloen thee niet veelal bekend is in Nederland, bestaat er een grote kans dat je het niet in de supermarkt of gezondheidswinkel gaat vinden. Wanneer je geluk hebt, kan je het soms wel in een toko vinden. Toch is het veel makkelijker en heb je een grotere kans op succes om je thee online te bestellen. Je weet dan gelijk wat je in huis haalt, hoeveel het is en waar het vandaan komt. Zo hoef je niet lastig op zoek te gaan, maar kan je vanuit je luie stoel lekker de thee bestellen.

Wij hebben deze TOP 3 volledig onafhankelijk en met zorg voor je samengesteld. Dergelijke lijsten zijn zelden helemaal objectief, want een persoonlijke voorkeur speelt altijd mee. Echter kan je uit de reviews van gebruikers zeer zeker een goed beeld krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding en van het gebruiksgemak. Wij raden dus ook zeker aan om deze reviews te lezen.

Op zoek naar een zalf die zeer effectief is bij wondgenezing? Gebruik dan deze >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Op zoek naar een luchtbevochtiger slaapkamer? Dit is onze TOP 5!

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0