rode vlekjes na puistjes
23 maart 2023

Rode vlekjes na puistjes: Wat zijn het en kan je er iets aan doen?

Wanneer je puistjes hebt of hebt gehad ben je vast bekend met dit fenomeen: rode vlekjes die achterblijven nadat de puistjes wegtrekken. Het ziet er dan net uit alsof de puistjes nog aanwezig zijn, maar toch is het alleen een verkleuring (en soms verhoging) van de huid. Rode vlekjes na puistjes zijn vrij veelvoorkomend en vaak is er ook een goede reden dat ze er zijn. Toch kan het erg vervelend zijn en is het handig als je weet hoe je ze kan weghalen of hoe je de kans erop kan verkleinen. Vandaag leggen we je alles erover uit. Lees snel verder!

Wil jij een effectief middel tegen rode vlekjes in je gezicht of op je lichaam? Gebruik deze zalf >>

Wat zijn de rode vlekjes na puistjes?

De rode vlekjes die achterblijven wanneer je puistjes hebt gehad zijn een gevolg van je immuunsysteem. We weten inmiddels dat puistjes vaak ontstaan vanuit een ontsteking van de talgklier. Dit kan schade aan de huid aanrichten, zeker wanneer je eraan krabt of ze probeert uit te drukken. De huid reageert hierop door, tijdens de infectie, extra bloedvaatjes aan te maken. Dit zorgt voor een verbeterd transport van afweerstoffen naar de ontsteking en het afvoeren van de gifstoffen. Wanneer de ontsteking (het puistje) wegtrekt, blijven de bloedvaatjes achter en kleuren deze de huid rood of roze. Deze plekjes worden ook nog wel post-inflammatoire erytheem genoemd. (1)(2)

Post-inflammatoire erytheem komt het meeste voor bij mensen met een lichte tot zeer-lichte huidskleur, maar het is niet ongewoon dat het ook bij andere huidskleuren voorkomt. Post-inflammatoire erytheem is niet hetzelfde als post-inflammatoire hyperpigmentatie. Dit ontstaat namelijk door een lichamelijke reactie waardoor er meer melanine wordt aangemaakt waardoor de huid bruine vlekjes krijgt.

KORTOM:
Rode vlekjes na puistjes ontstaan door een lichamelijke reactie op de puistjes. Dit wordt ook wel post-inflammatoire erytheem genoemd. Dit ontstaat wanneer de huid meer bloedvaatjes aanmaakt op de plek van de ontsteking. Het is niet hetzelfde als post-inflammatoire hyperpigmentatie. 

Het gebruik van Edula® zalf bij rode vlekjes na puistjes

Wanneer je de rode vlekjes na puistjes niet behandeld, kunnen ze jaren blijven zitten voordat ze vervagen. Als je hier last van hebt, is het daarom belangrijk om ze gelijk te behandelen. Dit kan je zelf doen of door middel van cosmetische behandelingen. Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen, is Edula® zalf een uitstekende zalf om de huid mee te behandelen.

Edula® zalf is een natuurlijke zalf op basis van een Calendula tinctuur. Calendula wordt ook wel goudsbloem genoemd en het heeft meerdere verzorgende en helende eigenschappen die nuttig zijn voor de huid en het lichaam. De zalf is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten en het heeft zich al meer dan 35 jaar bewezen met echte resultaten. Edula® voedt de huid en beschermt de huid tegen uitdrogen. Daarnaast stimuleert het het herstel van de huid en is het erg effectief tegen ontstekingen en zwellingen.

Breng de Edula® zalf twee tot driemaal daags aan op de rode vlekjes en laat deze goed intrekken. Zorg ervoor dat je huid goed schoon is en dat je het met schone handen aanbrengt. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje: 

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huidlittekens en wondjes.

Welke cosmetische behandelingen zijn effectief bij rode vlekjes na puistjes?

Wil je je huid graag behandelen met behulp van professionals? Dan kan dat zeker. Er zijn verschillende cosmetische behandelingen die het erytheem kunnen verminderen waardoor het nog nauwelijks zichtbaar is op de huid. De meest voorkomende behandelingen in Nederland hiervoor zijn medische peelings, medische microneedling sessies en laser-behandelingen.

Wanneer je een cosmetische behandeling hebt gehad, kan dit best zwaar vallen voor de huid. Om de huid tijdens het herstelproces te ondersteunen, helpt het zeer goed om Edula® zalf te smeren om het herstel goed in gang te zetten.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat veroorzaakt rode puistjes en kan je ervan af komen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0