Littekens borstvergroting voorkomen met Edula® Zalf
26 februari 2021

Minimaliseer littekens na een borstvergroting

Wel of geen borstvergroting, het is een hele beslissing.. Je wilt je zekerder voelen of beter in je vel zitten, maar je zit nog vol met vragen; Het eindresultaat, hoe wordt dat? Het genezingsproces, hoe zal dat verlopen? Blijft er een duidelijk zichtbaar litteken over na de borstvergroting? Laten we voorop stellen dat er na een operatie altijd een litteken overblijft. Er zijn een aantal factoren die het herstelproces van een litteken zullen bepalen zoals; leeftijd, huidskleur, erfelijkheid en de wijze waarop je het litteken behandeld. Naast cosmetische bezwaren kan een litteken ook zorgen voor pijn, jeuk, roodheid en een gespannen huid.

De belangrijkste onderverdelingen van esthetische borstchirurgie zijn: borstvergroting, borstlift en borstverkleining(1). Edula® zalf kan bij al deze ingrepen helpen om tot een zo mooi mogelijk eind resultaat te komen en we zullen daar later wat tips over geven, maar laten we eerst eens kijken hoe een litteken tot stand komt.

TIP: Wil je voorkomen dat een wond een blijvend litteken wordt? Gebruik dan Edula® zalf >>

Waar komt het litteken?

Om een borstprothese te plaatsen wordt er een incisie gemaakt in je borst, dit is de plek waar het litteken komt na de borstvergroting. In de meeste gevallen wordt de incisie in de borstplooi gemaakt, maar soms wordt er voor gekozen deze op een andere plek te maken. Bij het plaatsen van een borstprothese gebruikt men de volgende plaatsen op het lichaam:

 • Via de borstplooi

Onder de borstplooi is de meest gekozen plaats voor het maken van de incisie om de borstprothese in te brengen. De grootte van incisie zal tussen de 3 á 5 cm liggen. Verschillende redenen leiden ertoe dat men het meest voor de borstplooi kiest:

 1. De plastisch chirurg heeft hier het beste zicht en kan zodoende met meer precisie werken wat het risico op nabloeden vermindert
 2. De borstplooi bied de mogelijkheid om grotere borstprotheses te plaatsen
 3. Het litteken in de borstplooi is vrij onopvallend
 • Via de tepel

Wordt een borstprothese geplaatst via de tepel dan wordt er een incisie gemaakt om de tepelhof. Het litteken zal niet heel erg opvallen, omdat het een natuurlijke overgang is naar de huid. Een nadeel is wel dat de incisie klein is en zodoende kunnen er alleen kleinere siliconen protheses of met water gevulde protheses geplaats worden. Het doorsnijden van kleine zenuwen rond de tepelhof kan leiden tot het beïnvloeden van het gevoel in de tepel, wat een ander nadeel is.

 • Via de oksel

Een wat minder gebruikelijke plaats om een incisie te maken voor het plaatsen van een borstprothese is de oksel. Deze plek geeft de plastisch chirurg minder zicht voor het plaatsen van de protheses en daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de protheses zich kunnen gaan verplaatsen. Voordeel is dat het litteken een stuk minder zal opvallen, echter zal je er rekening mee moeten houden dat er alsnog een incisie in je borst gemaakt moet worden indien er complicaties optreden.

Litteken borstvergroting conclusie

Een borstvergroting is een hele stap dus denk er langdurig over na en laat je goed voorlichten. Garanties heb je nooit, want er kunnen altijd complicaties optreden. Om dit tot een minimum te beperken is het verstandig om te kiezen voor een erkende kliniek. Doe zelf research vooraf; check resultaten en reviews om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kliniek die je in gedachte hebt.

De behandeld plastisch chirurg zal er in principe alles aan doen om fijne en kleine incisies te maken om de littekens zo min mogelijk zichtbaar te maken. Echter zal het litteken in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken weg. Houdt er rekening mee dat een litteken zeker wel 1 tot 2 jaar nodig heeft om volledig te genezen. Een borstvergroting is een flinke investering, bespaar dan niet op een goede littekenzalf. Dit kan echt een groot verschil maken in het eindresultaat.

KORTOM:
Een borstvergroting is een hele beslissing én een hele investering. Bespaar dan niet op een goede littekenzalf. Dit maakt een wezenlijk verschil in het uiteindelijke eindresultaat!

Litteken borstvergroting nabehandeling met Edula® zalf

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product en zeer geschikt om littekens te behandelen. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. Verder heeft het in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je wond wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest de wond mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Daarnaast zullen eventuele klachten zoals pijn of jeuk verminderen.

Na het sluiten van de wond kan je al beginnen met het smeren van Edula® zalf. Houdt er rekening mee dat je pas begint een week nadat eventuele hechtingen zijn verwijderd. Breng een laag Edula® zalf aan. Waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste 2 maanden 2 á 3 maal per dag, de derde en vierde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag totdat het litteken mooi genezen is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden! Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Edula® zalf geeft de volgende tips over litteken borstvergroting:

 • Neem voldoende rust
 • Bescherm de littekens het eerste jaar goed tegen de zon
 • Vermijd sporten en zwaar tillen in de eerste 6 weken
 • Draag de eerste vier tot zes weken na de operatie dag en nacht een sportbeha
 • Gebruik Edula® zalf, dit zal het herstelproces versnellen en werkt ontstekingsremmend

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Litteken borstvergroting: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Keizersnede litteken | Behandel dit snel en effectief met Edula® zalf! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0