Jeuk na scheren bikinilijn
7 februari 2022

Heb jij last van jeuk na het scheren van je bikinilijn?

Heb jij dat ook? Zo’n geïrriteerde huid met rode bultjes en vooral jeuk na het scheren van de bikinilijn? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, want het is gewoon super vervelend! Wist je dat tot wel 75% van de vrouwen last kan krijgen van bepaalde complicaties na het scheren?(1) Maar hoe komt dit nou en belangrijker nog, hoe kom je er weer zo snel mogelijk vanaf? Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Welke dat zijn en hoe je dat kan oplossen vertellen we je in het volgende artikel.

TIP: Zoek jij de beste zalf om irritatie na het scheren te verhelpen? Gebruik dan Edula® zalf >>

Wat is de oorzaak van jeuk na het scheren van de bikinilijn?

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor het feit dat jouw bikinilijn geïrriteerd raakt na het scheren, de meeste daarvan bespreken we later in dit artikel. Toch kunnen we alvast de meest voor de hand liggende benoemen. Dat is namelijk de scherpte van het mesje van je scheermes. Wanneer een mes bot is beschadigd je huid een stuk sneller en scheer je het haar vaak niet kort genoeg af, waardoor je vaker over hetzelfde stuk moet scheren. Dit zorgt voor irritatie, helemaal als je al een gevoelige huid hebt.

Daarnaast is een veel voorkomende oorzaak de gehanteerde scheertechniek. Wanneer je de verkeerde richting op scheert, dat is wanneer je tegen de haartjes in scheert, raakt de huid extra geïrriteerd en veroorzaak je zo roodheid, bultjes en kleine wondjes die vervolgens jeuk veroorzaken. Dat komt omdat de haartjes dan zo kort zijn dat ze in je huid prikken. Ook kan dit er sneller voor zorgen dat je ingegroeide haartjes ontwikkeld. Deze 2 oorzaken zijn natuurlijk eenvoudig te verhelpen. Gebruik sowieso altijd een scherp mes en scheer met de haargroei mee. Zo ben je simpelweg al een stuk op de goede richting, want voorkomen is altijd beter dan genezen!

KORTOM:
het gebruik van een bot mes en een verkeerde scheertechniek zijn de meest voorkomende oorzaken van jeuk na het scheren van de bikinilijn. 

Jeuk na het scheren van de bikinilijn oplossen met Edula® zalf

Wanneer je ondanks een goede scheertechniek en een vlijmscherp mes toch last krijgt van irritatie en jeuk is dit zeer goed te verhelpen met Edula® zalf. Door de kalmerende werking van Edula® zalf versnelt het herstelproces tot wel 50%.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product en is zeer geschikt om huidproblemen te behandelen. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. Verder heeft het in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Dankzij het herstellende vermogen genezen bultjes, irritatie en ontstoken haarzakjes mooier en sneller en wordt de kans op een litteken, wanneer je dit bijvoorbeeld kapot krabt of uitdrukt, aanzienlijk verminderd. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor het te behandelen gebied wordt gehydrateerd. Daarnaast zullen eventuele klachten zoals pijn of jeuk verminderen of zelfs verdwijnen.

Breng 2 maal daags een laagje Edula® zalf aan op de geïrriteerde huid, doe dit tot er niets meer te zien is van de irritatie en je van de jeuk af bent. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Extra tips:

 • Gebruik een kwalitatief goed scheermes
  Je kent ze wel, van die goedkope wegwerpmesjes. Lekker goedkoop, maar niet echt bevorderlijk wanneer je een gevoelige huid hebt en al helemaal niet voor je bikinilijn. Een scheermes met meerdere mesjes heeft het voordeel dat je minder druk hoeft te zetten op het mes en je minder vaak over hetzelfde stuk hoeft te scheren.
 • Hou je scheermes goed schoon
  Spoel je mes na het gebruik altijd goed schoon en neem hem bijvoorbeeld af met wat alcohol. Wanneer er bacteriën en dode huidcellen op achterblijven kunnen deze juist extra irritatie veroorzaken. Ook tijdens het scheren is het belangrijk je mesje steeds af te spoelen.
 • Vervang je scheermes regelmatig
  Vaak worden scheermesjes te lang gebruikt waardoor ze bot en vies worden. Hoe lang je een scheermesje kan gebruiken is weer afhankelijk van de kwaliteit. Maar wanneer je begint te twijfelen over de scherpheid is het eigenlijk al tijd om hem te vervangen.
 • Gebruik altijd scheerschuim
  Wanneer je scheerschuim gebruikt en je huid nat is glijdt het mes makkelijker over je huid, waardoor er minder weerstand is.
 • Hydrateer je huid na het scheren
  Naast dat je Edula® zalf kunt gebruiken voor het behandelen van een geïrriteerde huid kan je het ook preventief gebruiken om irritatie en jeuk te voorkomen.
 • Scrub je huid regelmatig
  Ja ook de bikinilijn scrubben is aan te raden, doe dit tussen scheerbeurten door. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je dat vastzittende haartjes los komen.
 • Zorg voor een zachte huid
  Wanneer je een zachte huid hebt is er minder weerstand en dus minder kans op irritatie. De huid verzacht je door bijvoorbeeld eerst 10 minuten onder de douche te gaan of in bad te gaan zitten. Je huid wordt zo soepeler en je haren weker.
 • Spoel je huid af
  Spoel na het scheren je huid af met koud water. Op deze wijze sluit je de poriën van je huid.

Jeuk na scheren bikinilijn verhelp je met Edulazalf combi 30 en 15 gram

Lees ook:

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0