frambozenblad thee
19 februari 2023

Op zoek naar frambozenblad thee? Dit is de TOP 5!

Wanneer je graag thee drinkt, ben je vast ook wel bekend met de verschillende soorten kruidentheeën die er bestaan. De meest bijzondere dingen kan je gebruiken om thee van te maken en frambozenblad is er daar één van. Je gebruikt voor deze thee namelijk niet de vrucht, maar de bladeren van de plant. Dit doe je omdat ze een zachte smaak hebben en verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Juist daarom delen we vandaag graag deze voordelen met je en welke frambozenblad thee je het beste kan kopen. Lees snel verder!

Wat is frambozenblad thee?

Frambozenblad thee komt, zoals je zou verwachten, van de frambozen plant. Dit is een plant uit de rozenfamilie welke mooie roze (en soms gele) vruchten produceert (1). De framboos komt vrijwel in heel Europa voor en groeit ook regelmatig in het wild. Je kan de vruchten prima eten. Vaak worden ze gebruikt in medicijnen voor kinderen om er een lekker smaakje aan te geven. De bladeren zijn echter ook erg nuttig en daar kan je thee van maken.

Wat is de functie van frambozenblad thee?

Frambozenbladeren worden al eeuwen gebruikt in de kruidengeneeskunde om te helpen bij verschillende klachten en bij bevallingen. Ook brengen ze veel verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Wij hebben een aantal van deze gezondheidsvoordelen voor je op een rij gezet (2).

  • Frambozenbladeren bevatten ontzettend veel antioxidanten. Dit zijn stoffen die het lichaam helpen te beschermen tegen cel schade.
  • Ze bevatten veel vitamines, mineralen en vooral veel ijzer, wat ideaal is wanneer je snel last hebt van een laag ijzergehalte.
  • De bladeren kunnen helpen bij het verlichten van PMS-gerelateerde klachten zoals misselijkheid, buikkramp, diarree en braken (3).
  • Frambozenblad thee kan helpen bij het ondersteunen van de bevalling doordat het een positieve invloed heeft op de baarmoeder (4). Zo zou het ervoor zorgen dat de spieren van de baarmoeder zich meer aanspannen, waardoor je minder lang aan het bevallen bent. Het zou zelfs kunnen helpen bij het herstel na de bevalling.

LET OP: Drink geen frambozenblad thee tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Doordat het invloed heeft op de baarmoeder, zou dit kunnen voorkomen dat het embryo goed nestelt. Het wordt aangeraden om deze thee pas rond het einde van het 3e trimester te drinken om de bevalling te ondersteunen. Frambozenblad thee kan ook een licht laxerend en urine afdrijvend effect geven, houd daar rekening mee en drink daarom niet meer dan 3 glazen per dag (5). 

Frambozenblad thee TOP 5:

  1. Frambozenblad – Losse thee Tea Bar
  2. Mito Tea & Herbs – Frambozenblad
  3. Mabyen Mama Frambozenblad
  4. Gedroogde frambozenbladeren – Minerala Botanicals
  5. Madame Chai – Madame Frambozenblad

Deze TOP 5 is samengesteld aan de hand van kwaliteit, werking, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

1. Frambozenblad – Losse thee Tea Bar

Ben je al bekend met frambozenblad thee en wil je graag een voorraadje in huis? Dan is de thee van de Tea Bar een goede keus. Je krijgt hierbij namelijk een zakje met wel 200 gram fijne frambozenbladeren die je direct kan gebruiken om je thee mee te zetten. De 200 gram is voldoende voor ongeveer 90 tot 100 koppen thee.

frambozenblad thee

Bestel hier deze Tea Bar thee het goedkoopst >>

2. Mito Tea & Herbs – Frambozenblad

De frambozenblad thee van Mito Tea is afkomstig uit Europa en het komt in een handige, kleine verpakking van 50 gram losse thee. Deze is al fijn gemaakt, dus je hoeft alleen nog een thee-ei of los theezakje te gebruiken om de frambozenbladeren in het hete water onder te dompelen.

frambozenblad thee nr2

Bestel hier deze Mito Tea het goedkoopst >>

3. Mabyen Mama Frambozenblad

Wil je frambozenbladthee voor het eerst gebruiken? Dan is de thee van Mabyen een goed merk om mee te starten. Deze pot bevat namelijk slechts 30 gram thee, wat voldoende is voor 15 koppen en om te zien of het wat voor je is. De thee is 100% biologisch volgens Duitse standaarden en het komt in een handig hersluitbare blik, je hebt dus geen extra opbergpotje meer nodig!

frambozenblad thee nr3

Bestel hier deze Mabyen thee het goedkoopst >>

4. Gedroogde frambozenbladeren – Minerala Botanicals

Deze gedroogde frambozenbladeren van Minerala Botanicals zijn ideaal voor liefhebbers van frambozenblad thee of beginners die het voor het eerst willen uitproberen. De losse thee bestaat voor 100% uit frambozenbladeren en de verpakking bevat in totaal 50 gram losse thee.

nummer 4 van de lijst

Bestel hier deze Minerala Botanicals het goedkoopst >>

5. Madame Chai – Madame Frambozenblad

Ten slotte hebben we nog de frambozenbladeren van Madame Chai. Ondanks dat de naam van het merk doet vermoeden dat er nog andere kruiden in de thee verwerkt zijn, bestaat het slechts uit pure frambozenbladeren. Het is een Fairtrade thee die uit Europa afkomstig is.

nummer 5 van de lijst

Bestel hier deze Madame Chai thee het goedkoopst >>

Tot slot

In de reguliere supermarkt zal je niet zomaar losse thee vinden. Daarom is het makkelijk om de thee online te bestellen. Dan hoef je de deur niet uit en dan weet je zeker wat je in huis haalt. Je kan het goed combineren met andere kruidjes zoals kamille, lavendel of munt wanneer je de smaak te overheersend vindt, maar los heeft de thee ook een zachte smaak.

Wij hebben deze TOP 5 volledig onafhankelijk en met zorg voor je samengesteld. Dergelijke lijsten zijn zelden helemaal objectief, want een persoonlijke voorkeur speelt altijd mee. Echter kan je uit de reviews van gebruikers zeer zeker een goed beeld krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding en van het gebruiksgemak. Wij raden dus ook zeker aan om deze reviews te lezen.

Op zoek naar een zalf die zeer effectief is bij uitslag op de huid? Gebruik dan deze >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Op zoek naar een Fashy kruik? Dit is de TOP 5!

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0