Man die zijn handen aan het wassen is
17 februari 2021

Heb jij last van extreem droge handen?

We hebben ons wat afgewassen tijdens de corona crisis om er voor te zorgen dat het virus zich in ieder geval niet via de handen verspreid. Heb jij hierdoor en ook door de periode daarna extreem droge handen gekregen? Voelen jouw handen inmiddels aan als schuurpapier door al dat wassen en al dat desinfecteren? Dan biedt Edula® zalf de oplossing. Dankzij de verzorgende bestandsdelen voelen jouw handen in no-time weer zacht aan. Extreem droge handen zijn het gevolg van het veelvuldig wassen en desinfecteren. Smeren met de vettige Edula® zalf is dan het devies.

TIP: Wil jij de beste zalf om snel van extreem droge handen af te komen? Gebruik deze >>

Extreem droge handen

Deze dagen is iedereen een beetje een zorgmedewerker, tenminste als je je handen bekijkt. Ze zijn vaak wit uitgeslagen met een beetje een roze glans. Vaak ook kurkdroog. Sommige handen zijn er zelfs nog slechter aan toe en in sommige gevallen vuurrood. Kloven en de jeuk zorgen niet alleen voor irritatie, maar je  handen voelen ook echt pijnlijk aan.

Premier Mark Rutte gaf het al tijdens een persconferentie in de corona periode aan: “We wassen onze handen kapot”. Wij hebben in die tijd ook de nodige vragen erover gehad. Door de strijd die we voerden tegen het coronavirus wasten we het vetlaagje van onze handen af. Dit komt door het vele wassen en desinfecteren. Dat vetlaagje zit daar juist om de handen te beschermen. Als je dat dan wegwast kan je extreem droge handen krijgen. Daar hebben veel mensen nu nog steeds de naweeën van.

Daarnaast is de huid op de handen zonder dat vetlaagje ook een stuk minder goed beschermd tegen schimmels, bacteriën en infecties. Hierdoor ben je een stuk gevoeliger voor allemaal andere invloeden. Als je niet oppast kan er zelfs eczeem ontstaan, wat weer vele malen hardnekkiger is.

KORTOM:
Door het veelvuldig wassen van je handen heb je geen beschermlaagje meer, dit zorgt ervoor dat je droge handen kan krijgen.

Gebruik milde handzeep om extreem droge handen te voorkomen

Misschien denk je dat je de meest grondige zeep moet gebruiken om het coronavirus van je handen af te krijgen, maar dat is volgens specialisten echt niet zo. Mildere vormen van zeep, bijvoorbeeld met toegevoegde oliën en vitaminen, zijn net zo effectief als iedere andere handzeep. Ook zeep die niet schuimt, kan net zo goed zijn in het schoonmaken van jouw handen als een variant die dat wel doet. Als dat schuim juist hetgeen is wat bij jou zorgt voor droge handen, kan je dus ook gewoon een niet schuimende handzeep kopen.

Vermijd hand gel om extreem droge handen te voorkomen

Desinfecterende hand gel is een goede optie als je geen water en zeep bij de hand hebt. Echter kan je huid wel nog meer uitdrogen dan een handzeep doet. Probeer zo’n antibacteriële hand gel dus alleen te gebruiken als het echt niet anders kan, maar zeker niet té vaak. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een desinfecterende gel te kopen die ook voedend is voor je huid.

Edula® zalf

Als je momenteel de handen van veel mensen bekijkt zie je nog geen eczeem, maar zie je handen zoals je ze vaak ziet bij mensen met hand belastende beroepen. Kappers of verpleegkundigen zijn hier goede voorbeelden van. In deze beroepen kom je veelvuldig in contact met vloeistoffen en daardoor ontstaan vaak irritaties. ’s Avonds je handen insmeren met Edula® zalf is het devies, dan kan het tijdens de nacht goed in je handen trekken. Edula® zalf is ongeparfumeerd, natuurlijk en veilig. Let er wel op dat de zalf zeer vettig is. Om je lakengoed te besparen is het wellicht goed om katoenen handschoentjes aan te trekken.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. In klinische toepassingen heeft het bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je handen worden gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen eventuele wondjes mooier en sneller. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn met littekens en je zult begrijpen dat Edula® zalf ook zeer goed zal werken bij extreem droge handen.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek de vele voordelen voor je huid >>

Tip

Was jij je handen veel om de overdracht van bacteriën tegen te gaan? Houdt er dan rekening mee dat, naast de handwastechniek en het soort zeep, het effectief drogen van de handen net zo belangrijk is. Het aantal en de soort bacteriën die op de handen achterblijven wordt beïnvloed door de droogmethode. Een automatische jet handdroger heeft hier de voorkeur boven (papieren) handdoeken(1).

Extreem droge handen: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Extreem droge voeten | verzacht ze snel met Edula® zalf! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0