vochtinbrengende crème
20 februari 2024

Waarvoor kan je vochtinbrengende crème gebruiken?

Of je nu heel snel last krijgt van een droge huid, of tijdens de droge zomer- of winterdagen juist last krijgt van je huid, je hebt vast wel eens vochtinbrengende crème gebruikt. Toch is het soms nog onduidelijk wat vochtinbrengende crème nu eigenlijk is en waarvoor je het zoal voor kan gebruiken. Dat en meer leggen we je allemaal uit in deze tekst. Lees snel verder!

TIP: Op zoek naar een vochtinbrengende crème met snelle resultaten? Gebruik dan deze >>

Wat is vochtinbrengende crème?

Wanneer je denkt aan een vochtinbrengende crème denk je wellicht aan een crème welke helpt om je huid te hydrateren. Hoewel het op een soortgelijke manier werkt, is dit niet hetzelfde. Een vochtinbrengende crème helpt om het bestaande vocht in de huid in te sluiten, zodat de huid niet kan uitdrogen. Een hydraterende crème voegt juist vocht toe aan de huid, maar sluit het niet in. Je ziet vaak om welke crème het gaat wanneer je naar de ingrediënten kijkt. Hydraterende crèmes bestaan meestal uit ingrediënten zoals glycerine, urea, hyaluronzuur en sorbitol. Vochtinbrengende middelen hebben juist andere ingrediënten die een barrière om de huid vormen zoals vaseline, vetzuren, wassoorten en verschillende oliën (1)(2) Enkele zalven of crèmes hebben beide functies voor de huid, waardoor je ze voor zowel het hydrateren als het beschermen van de huid kan inzetten.

KORTOM:
Vochtinbrengende crème is niet hetzelfde als een hydraterende crème. Dit komt omdat vochtinbrengende crème juist een barrière maakt op de huid om het vocht in de huid te houden, terwijl een hydraterende crème juist hydratatie toevoegt aan de huid.

Waarvoor wordt vochtinbrengende crème gebruikt?

Je kan vochtinbrengende crème dus het beste gebruiken om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Dit doe je vaak door de crème preventief te smeren wanneer je een droge omgeving in gaat of wanneer je weet dat je gevoelig bent voor uitdroging van de huid. Het helpt daarnaast ook bij het beschermen van de huid tegen vervuilende stoffen en (schadelijke) bacteriën. Een droge huid kan namelijk kloofjes krijgen waar deze stofjes in gaan zitten irriteren.

Ook heeft het andere voordelen. Zo voelt je huid na gebruik vaak lekker zacht aan, kan het fijne lijntjes en rimpels verminderen en is het effectief bij het onderdrukken van klachten van eczeem, psoriasis en andere huidklachten.

Heb je een recept nodig voor vochtinbrengende crème?

Voor een gewone vochtinbrengende crème heb je geen doktersrecept nodig. Je kan deze vrij verkrijgen bij de apotheek, de drogist of online. Toch bestaan er ook varianten waar je wel een recept voor nodig hebt. Dit zijn crèmes die een specifiek bestandsdeel bevatten of een medische werking hebben waardoor je ze alleen bij bepaalde aandoeningen mag gebruiken. Je huisarts of een dermatoloog kan deze crème dan voorschrijven. Wanneer je echter gewoon je huid wil beschermen of uitdroging wil voorkomen, kan je een crème zelf prima kopen.

Hoe werkt Edula® zalf?

Edula® zalf is zowel een hydraterende als een vochtinbrengende zalf. Het heeft verschillende bestandsdelen zoals Eucerine anhydricum die vochtinbrengende eigenschappen hebben (3). Daarnaast is het een zalf op basis van een Calendula (Goudsbloem) tinctuur welke juist helpt om de huid te hydrateren en verzorgen. Wanneer je de zalf op je huid aanbrengt, zorgt deze ervoor dat je huid voldoende vocht binnen krijgt, maar dat dit ook blijft zitten met een beschermlaagje ervoor. Dit is onder andere ook waarom Edula® zalf goed geschikt is om te gebruiken bij wondjes en littekens. Het voorkomt namelijk dat er schadelijke stoffen in het lichaam terecht komen en het bevordert het natuurlijke genezingsproces.

Edula® zalf is geschikt voor alle huidtypen en is ook erg effectief bij huidaandoeningen zoals psoriasis, dermatitis, acne en rosacea. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat is ureum crème en waar gebruik je het voor?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0