litteken masseren
27 februari 2021

Littekenweefsel masseren

Vrijwel iedereen krijgt er mee te maken tijdens het leven: littekens. Ze zijn er in verschillende soorten; atrofisch, hypertrofisch en keloïd. Ze kunnen klein of groot zijn, zichtbaar of onzichtbaar, rood of paars. Sommige mensen omarmen hun litteken als een herinnering aan een bepaalde gebeurtenis of periode. Anderen storen zich eraan in cosmetisch opzicht. In sommige gevallen geeft het niet alleen klachten op cosmetisch gebied, maar kan je er ook behoorlijk last hebben. Je kan bijvoorbeeld last krijgen van jeuk, pijn, een verharding of een verdikking. Littekenweefsel masseren kan zulke klachten verlichten.

TIP: Wil jij de beste zalf om littekens te behandelen? Gebruik deze >>

Littekenweefsel masseren

Veel chirurgen bevelen postoperatieve littekenmassage aan om het esthetische resultaat te verbeteren(1). Littekenmassage is namelijk een effectieve behandeling waarmee je pijn kan verlichten. Je kan er de doorbloeding mee bevorderen, de kleur van het litteken verbeteren en eventuele verklevingen in de onderliggende huidlagen kunnen worden opgeheven. Je litteken kan zo soepeler en minder zichtbaar worden. Houdt er wel rekening mee dat bij een litteken masseren de huid opgerekt wordt en dit dus niet altijd geheel pijnloos is.

Het effect van littekenweefsel masseren

In feite heeft een massage geen rechtstreeks effect op een litteken. De werking is indirect, omdat de normale lichaamsfuncties worden gestimuleerd. Massage brengt een proces op gang waarop het lichaam reageert. Met massage geef jij de aanzet, maar het lichaam zelf doet het eigenlijke werk. De therapeutische voordelen bestaan onder andere uit het losmaken van verklevingen, het stimuleren van de doorbloeding en de circulatie van lymfvocht. Massage versnelt de afvoer van afvalstoffen en bevorderd de normale functionaliteit van de huid.

Iedereen kan masseren

Iedereen kan masseren. Sommige mensen hebben er van nature een beter gevoel voor dan anderen, maar iedereen kan leren masseren. En iedereen kan zich laten masseren. Er zijn genoeg klinieken of praktijken te vinden waar je een littekenmassage uit kan laten voeren. Bovendien zijn er ook genoeg instructiefilmpjes te vinden op internet waar je een hoop van op kan steken.

Bij zelfmassage leg je het litteken tussen duim en wijsvinger, waarbij je met regelmatige tussenpozen het litteken en het weefsel eromheen voorzichtig masseert. Bij een groter litteken werk je hierbij van het midden naar de zijkant. Masseer het litteken regelmatig om het soepel te houden. Let er wel op dat je geen recente littekens, hechtingen, blessures en wonden masseert. Een zachte massage rondom het litteken kan al wel een positief effect hebben. Zodra het litteken stevig genoeg is en alle korstjes verdwenen zijn kan je beginnen met masseren. In de eerste 6 weken 2 keer per dag, in de periode daarna volstaat 1 keer per dag.

Zorg ervoor dat je bewegingen altijd soepel aanvoelen. Knip daarnaast je nagels kort, doe eventuele sieraden af en was altijd voor en na de massage je handen.

KORTOM:
Door littekenweefsel te masseren kan je de doorbloeding bevorderen, de kleur van het litteken verbeteren en eventuele verklevingen in de onderliggende huidlagen opheffen.

Edula® zalf

Combineer regelmatige massages met het gebruik van Edula® zalf voor het beste resultaat. Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat. Dit wordt bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Littekenweefsel masseren in combinatie met Edula zalf

Lees ook:

Knie operatie herstel | De beste tips voor na de operatie (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Reacties

    Hoi Margot bedankt voor je bericht.

    Voor het soepeler maken van de huid is Edula zalf zeker geschikt.

Geef een reactie


0