droge neus
11 juni 2024

Last van een droge neus? Dit is wat je kan doen!

Een droge neus kan een vervelende klacht zijn, vooral wanneer het gepaard gaat met ongemakken zoals irritatie, korstjes en soms zelfs bloedneuzen. Hoewel het onschuldig van aard is, kan het flink vervelend aanvoelen en zelfs impact hebben op je dagelijks leven. Er zijn namelijk allerlei factoren die kunnen bijdragen aan een droge neus. In deze tekst kijken we naar de oorzaken van neusdroogte, hoe je het kan behandelen en/of voorkomen en wat Edula® zalf voor je kan betekenen.

TIP: Is je neus geïrriteerd of heb je last van jeuk of schilfers? Gebruik dan deze zalf >>

Hoe ontstaat een droge neus?

Je neus bevat slijmvlies dat je beschermt tegen potentiële schadelijke stofjes en deeltjes in de lucht. Het is een barrière tussen de buitenlucht en je luchtwegen. Wanneer er buiten echter een droge lucht is, zowel natuurlijk als door radiatoren/airconditioning, dan kan je neusslijmvlies uitdrogen. Ook dingen zoals een verkoudheid, stofdeeltjes en rook kunnen ervoor zorgen dat je slijmvlies uitdroogt. Deze uitdroging kan verschillende klachten met zich meebrengen zoals jeuk, gevoeligheid en irritatie.

De meest voorkomende symptomen van een droge neus zijn irritatie, jeuk en gevoeligheid. Deze symptomen vinden allemaal plaats in of rondom de neus. Er zijn echter ook andere symptomen waar je last van kan krijgen, zoals (1):

 • Hoofdpijn
 • Een verstopte neus
 • Verlies van reuk- en of smaakvermogen
 • Bloedneuzen
 • Roodheid van de neus en wangen

KORTOM:
Je neus bevat slijmvlies dat je beschermt tegen potentiële schadelijke stofjes. Door omstandigheden kan deze uitdrogen en verschillende klachten veroorzaken. 

Wat kan je doen bij een droge neus?

Wanneer je een droge neus hebt, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Het hydrateren van je lichaam zorgt ervoor dat er voldoende vocht aanwezig is om je neusslijmvlies weer te bevochtigen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die je kan doen om je neus te bevochtigen (2).

1. Zoutoplossing

Zoutoplossing wordt niet voor niets aangeraden wanneer je verkouden bent. Het helpt bij het oplossen van verstoppingen en hydrateert je neusslijmvlies waardoor deze niet meer zo droog aanvoelt. Daarnaast helpt het met het uitspoelen van stofjes en andere deeltjes die mogelijk zijn blijven hangen in je neus.

2. Luchtbevochtiger

Wanneer je last hebt van een droge neus op kantoor of in huis, dan is de kans groot dat de lucht in je omgeving gewoon erg droog is. Een goede oplossing hiervoor is om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Het hoeft helemaal geen duur, luxe apparaat te zijn. Zelfs een aardewerk bakje op de radiator zetten kan al helpen om meer vochtdeeltjes in de lucht te verspreiden. Doordat er dan meer vocht in de lucht aanwezig is, zal je minder snel last krijgen van uitdroging.

3. Vochtige doekjes

Heb je veel last van een droge neus? Dan kan het ook helpen om af en toe een vochtig doekje last je neusvleugels te vegen om wat meer vocht te verspreiden over je neus.

4. Stomen

Je kent vast de truc van het stomen om van een verstopte neus af te komen. Het helpt echter ook bij het bevochtigen van je neusslijmvlies. Door warm te douchen of alleen met je gezicht te stomen, komt er veel damp vrij dat je inademt waarna je neus het vocht kan opnemen.

KORTOM:
Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je neus te bevochtigen. Zo is het belangrijk om voldoende te drinken, maar kan het ook helpen om zoutoplossing te gebruiken. Ook een luchtbevochtiger, vochtig doekje en stomen kunnen helpen bij het verminderen van een droge neus. 

Wat kan Edula® zalf doen bij een droge neus?

Naast bovenstaande tips is er nog iets belangrijks dat je kan doen bij een droge neus, namelijk: een vette zalf smeren. Edula® zalf is hier een perfect voorbeeld voor. Edula® zalf is een vette zalf die helpt om de huid te voeden en hydrateren. Wanneer je neusklachten gepaard gaan met droogheid aan de buitenzijde, geïrriteerde neusvleugels, schilfers en jeuk is Edula® zalf een uitstekende keuze om dit snel en effectief te verhelpen.

Edula® zalf is geschikt voor elk huidtype en alle leeftijden. Het is namelijk ontwikkeld in samenwerking met farmaceuten en dermatologen. Daarnaast wordt het al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de neus, de neusvleugels en onder de neus en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Voorkomt overmatig littekenweefsel
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat is een glycolzuur peeling en wat doet het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0