diepe kloven in voet
18 maart 2024

Diepe kloven in voet: Hoe kom je er vanaf?

Nu het weer warmer begint te worden, dragen mensen steeds meer open schoenen zoals slippers en sandalen. Ook gaan mensen vaak meer wandelen wanneer de zon schijnt. Dit is natuurlijk heel leuk en gezond, maar het risico is dat je een grotere kans hebt op het ontwikkelen van diepe kloven in voet. Diepe kloven kunnen erg naar voelen en je zelfs belemmeren in het dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen en om de kloven zo snel mogelijk aan te pakken. In deze tekst kijken we naar hoe kloven ontstaan en wat je kan doen om ze te behandelen.

TIP: Ben jij op zoek naar een effectieve klovenzalf voor je voeten? Gebruik dan deze >>

Hoe ontstaan diepe kloven in je voet?

Normaal gesproken ontstaan kloven op de plek waar je huid veel belast wordt, zoals bij je hielen, tenen en soms ook de zijkant van je voeten. Zeker wanneer je al eelt op je voeten hebt, kunnen hier makkelijk kloven in ontstaan. Kloven zijn namelijk scheurtjes in de huid op plekken waar de elasticiteit van de huid flink is verminderd. Vaak gaat het gepaard met een droge huid waardoor je huid minder vocht kan vasthouden (1).

Diepe kloven ontstaan op dezelfde manier als normale kloven, maar komen vaak pas na verloop van tijd voor wanneer je de gewone kloven onbehandeld laat.

Wat zijn symptomen van diepe kloven?

Diepe kloven hebben dezelfde symptomen als gewone huidkloven, al zijn ze sneller geneigd om te gaan bloeden of irriteren. Je kan ze visueel makkelijk herkennen, maar wil je het zeker weten? Dan kan je onderstaande symptomen gebruiken om de kloven te identificeren (2).

 • Huidschilfers
 • Droge huid
 • Gevoeligheid en pijn
 • Jeuk
 • Bloedingen van de kloven of de omliggende huid
 • Druk tijdens het lopen

KORTOM:
Diepe kloven in je voet ontstaan op vrijwel dezelfde manier als gewone kloven. Vaak komen diepe kloven echter pas voor wanneer je de normale voetkloven onbehandeld laat. 

Kan je diepe kloven voorkomen?

Soms heb je gewoon geen geluk en krijg je last van voetkloven. Dit is heel normaal en overkomt veel mensen. Wel kan je voorkomen dat ze doorgroeien tot diepe kloven en kan je ook de kans op het ontwikkelen van normale kloven verminderen door een aantal stappen te volgen.

Allereerst is het belangrijk om voldoende vocht te drinken zodat je huid goed gehydrateerd blijft. Wandel je veel of is het warm? Drink dan net wat meer water dan je normaal gesproken zou doen omdat je tijdens deze activiteiten ook meer vocht verliest.

Daarnaast is het essentieel om de juiste schoenen te dragen. Kies voor schoenen met een stevig voetbed die je voeten ondersteunen, zodat de druk over je voeten gelijkmatig wordt verdeeld. Je hebt dan minder kans op het ontwikkelen van kloven doordat er een oneven druk is op je voeten.

Ten slotte kan het goed helpen om af en toe naar een podoloog of pedicure te gaan. Deze mensen verzorgen je voeten en helpen bij het herstellen van wondjes of kloven.

Behandelen met Edula® zalf

Je hoeft niet altijd naar een pedicure te gaan wanneer je voetkloven wil behandelen of voorkomen. Je kan zelf ook thuis aan de slag gaan met een vette zalf zoals Edula® zalf. Deze natuurlijke zalf voedt en hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je huid soepel blijft en niet breekt of uitdroogt.

Edula® zalf is gemaakt in samenwerking met dermatologen en farmaceuten en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Het is een natuurlijke zalf die geschikt is voor alle leeftijden en alle huidtypen. Daarnaast is het ook effectief bij o.a. een droge huid, roodheid, jeuk en bultjes. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Gebruik bij voorkeur een steriel gaasje om het intrekken te bevorderen. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Verdikt litteken: Wat is het en hoe ontstaat het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0