Een jonge dame is haar nagels aan het vijlen op de bank
15 juni 2021

Op zoek naar de beste nagelvijl? Dit is de TOP5!

Of je nu een nagelstylist bent of dat je gewoon je nagels thuis onder handen neemt, goed materiaal maakt het verschil. En of je nu houdt van lange of korte nagels, het verzorgen van je nagels is essentieel om ze mooi, gezond en sterk te houden. Echter kan je makkelijk overweldigd raken door alle soorten nagelvijlen die er verkrijgbaar zijn. Er is een groot verschil qua prijs/kwaliteit verhouding en je moet rekening houden met het soort grit van de vijl. Hiermee duid men aan wat de grofheid van de vijl is, vergelijkbaar met schuurpapier. Het getal geeft het aantal korrels aan en dat is bepalend voor de grofheid van de vijl. Kortom, genoeg om rekening mee te houden dus om te bepalen wat de beste nagelvijl is..

Maar geen stress, wij zijn op zoek gegaan naar de beste nagelvijl en dit is onze TOP5:

De TOP 5  beste nagelvijl:

  1. Herome Glass Nail File
  2. Trind Professional Glass
  3. KOH Crystal Nail File
  4. Rojafit Professionele Diamant Vijl
  5. Herome 4-Way Perfect Nail Buffer

De TOP 5 nagelvijlen is samengesteld aan de hand van kwaliteit, werking, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

1. Herome Glass Nail File (Beste nagelvijl)

Herôme is al meer dan 40 jaar toonaangevend op het gebied van hand- en nagelverzorging. Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit bedrijf van Nederlandse origine. Het is 1 van de weinige zelfstandige Nederlandse producenten van cosmetica, en bovendien de marktleider op het gebied van  natuurlijke nagelverzorging. Het bedrijf staat bekend om producten van goede kwaliteit en mede daardoor is dit onze nummer 1 in de lijst.

Deze nagelvijl heeft een speciale structuur van glas en sluit hiermee de nagelplaat perfect af. Hierdoor kunnen er geen scheurtjes of haakjes ontstaan, wat ervoor zorgt dat je geen splijtende of scheurende nagels krijgt en ze dus ook niet breken. Water en vuil hebben zo geen kans om de nagelplaat binnen te dringen, je nagels kunnen dus ongestoord verder groeien. Deze transparante glazen nagelvijl is onslijtbaar en geschikt voor ieder nageltype. Met de fijne structuur vijl je de kleinste oneffenheden met precisie weg. Bijkomend voordeel van een glazen nagelvijl is dat hij makkelijk schoon te maken is en in de vaatwasser kan. Lees hier 30 reviews >>

Nagelvijl nr 1 uit de test

Bestel nu deze Herome Glass Nail File het goedkoopst >>

2. Trind Professional Glass

Onze nummer 2 is ook een Nederlands bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in nagelverzorging. Het bedrijf Trind is een expert op het gebied van nagelverzorging en biedt zorgvuldig ontwikkelde producten aan. Deze jarenlange ervaring uit zich in kwaliteitsproducten zoals deze Trind Professional Glass vijl, waarmee je jouw nagels in de gewenste vorm kunt vijlen zonder ze te beschadigen.

Door je nagels te vijlen en te vormen met een glasvijl voorkom je dat je nagels splitten of beschadigen. Zo houdt je je nagels gezond en maak je ze steeds sterker. Doordat de glasvijl de nagelplaat afsluit kan er geen vuil de nagelplaat binnendringen. Door het ultrafijne oppervlak sluit de nagelplaat en voorkom je zo het splijten van de nagel. Deze transparante glasvijl heeft een gepatenteerd design en is gemaakt van alleen het beste en meest duurzame glas, zodat de vijl een leven lang meegaat. Door de bijgeleverde koker kun je deze vijl altijd makkelijk meenemen. Lees hier 16 reviews >>

nagelvijl nr 2

Bestel nu deze Trind Professional Glass vijl het goedkoopst >>

3. KOH Crystal Nail File

Voor het schrijven van deze reviews wist ik het ook niet, maar we hebben wederom met een Nederlands bedrijf te maken: KOH. Dit bedrijf bevindt zich ook al langere tijd op de markt van nagelverzorging en heeft zich laten inspireren door de rijkdom van de Japanse levenswijze en rituelen. Zij hebben de eeuwenoude kennis en filosofie van het Oosten gecombineerd met Westerse technologie. Met hieruit voortvloeiend uiterst geavanceerde producten zoals de elegante KOH Crystal Nail File.

Met deze vijl vorm je de nagels geleidelijk en zacht in vorm en sluit je de nagel perfect af. Door de extra fijne, maar sterke structuur van het glas wordt de hoornlaag van de dunne, kwetsbare nagel niet aangetast. Deze onslijtbare nagelvijl is geschikt voor ieder nageltype. De vijl wordt in een luxe, elegante cassette geleverd, wat handig is om de vijl in op te bergen. Bijkomend voordeel van deze vijl is dat hij ook als eeltvijl voor de onderkant van je voeten gebruikt kan worden. Lees hier 5 reviews >>

de nr 3 uit de lijst

Bestel hier deze KOH Crystal Nail File het goedkoopst >>

4. Rojafit Professionele Diamant Vijl

Je gelooft het niet, maar wederom een Nederlands bedrijf in onze lijst. Rojafit bestaat al bijna 25 jaar en verkoopt beauty artikelen onder verschillende merknamen, waaronder hun eigen private label: Rojafit. Deze professionele diamantvijl van topkwaliteit is gemaakt van chirurgisch Japans staal en aan beide kanten voorzien van een diamant kristal stofcoating. Deze vijl wordt onder andere gebruikt door professionele schoonheidsspecialisten en pedicures. Hij is handig in gebruik doordat hij zowel een grove als een fijne kant heeft. Bijkomend voordeel van deze vijl is dat hij ook als eeltvijl voor de onderkant van je voeten gebruikt kan worden. Lees hier 3 reviews >>

de nr 4 uit de lijst

Bestel hier deze Rojafit Professional Diamant Vijl het goedkoopst >>

5. Herome 4-Way Perfect Nail Buffer

Als laatste in deze test hebben we wederom voor een vijl van Herôme gekozen, maar dan een alles in 1 vijl. Je nagels kunnen er uiteraard mee gemodelleerd en op lengte gevijld worden, maar door zijn multifunctionaliteit is hij zeer handig in gebruik. Binnen 1 minuut kan je hoogglanzende nagels creëren zonder gebruik te maken van nagellak! je hebt 1fase voor de nagelrand en 3 fases voor het nageloppervlak. Hiermee maak je het nageloppervlak glad, waardoor een eventuele lak langer en beter zal hechten. Bovendien stimuleer je zo de doorbloeding, waardoor je nagels beter groeien.

Deze nagelvijl van Herôme is zeer buigzaam en daardoor makkelijk in gebruik. En doordat hij afwasbaar is gaat de vijl langer mee. Gebruik: Met het blauwe gedeelte kan je de nagels in model vijlen. Met het roze gedeelte kan je het oppervlak van de nagels glad vijlen (Let op, deze stap mag maar 1 keer per maand uitgevoerd worden, omdat de nagels anders te dun kunnen worden). Met wit verwijder je vervolgens de dode huidcellen van de nagelplaat. En tot slot zorg je met het grijze gedeelte voor een prachtige glans op de nagels. Deze stap mag dagelijks herhaald worden. Lees hier 8 reviews >>

nagelvijl nr 5 uit de lijst

Bestel hier deze Herome 4-Way Perfect Nail Buffer het goedkoopst >>

Beste nagelvijl, tot slot

Als het op nagelvijlen aankomt zijn er talloze merken en soorten verkrijgbaar. Wij kunnen dus ook niet zomaar zeggen wat nu voor jou de beste nagelvijl is. Want je moet de prijs-kwaliteit verhouding altijd in acht nemen. Sommige fabrikanten richten zich op de onderkant van de markt. Terwijl anderen zich op de bovenkant van de markt richten. Ook is het afhankelijk van wat jij als consument vereist. Zaken waar je aan kunt denken zijn; is de nagelvijl onslijtbaar? Van welk materiaal is hij gemaakt? Wat is de grofheid van de grit? Overweeg ik meer te betalen voor een betere kwaliteit?

Wij hebben de TOP5 nagelvijlen volledig onafhankelijk en met zorg voor je samengesteld. Dergelijke lijsten zijn zelden helemaal objectief, want een persoonlijke voorkeur speelt altijd mee. Echter kan je uit de reviews van gebruikers zeer zeker een goed beeld krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding en van het gebruiksgemak. Wij raden dus ook zeker aan om deze reviews te lezen.

Zoek jij de beste zalf om littekens te behandelen of te voorkomen? Gebruik dan deze >>

Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

De TOP5 beste zonnecrème voor het gezicht 

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai
0