droge hielen
2 augustus 2024

Eerste hulp bij droge hielen: Dit is wat je moet doen

Je voeten zijn een heel belangrijk onderdeel van je lichaam. Toch worden ze nog wel eens vergeten, zeker wanneer het gaat om de verzorging van je lichaam en huid. Een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen, zijn droge hielen. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar het kan op den duur ook leiden tot grotere problemen. Juist daarom is het belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. In deze tekst vertellen we je hoe droge hielen ontstaan, wat de risico’s hiervan zijn en wat je er tegen kan doen.

TIP: Op zoek naar de beste zalf tegen droge hielen? Gebruik dan deze zalf >>

Hoe ontstaan droge hielen?

Droge hielen ontstaan door een combinatie van factoren. Een van de meest voorkomende oorzaken hiervan is een gebrek aan vocht in de huid (1). Dit kan ontstaan door blootstelling aan droge of juist hele koude of hete lucht. Ook kan het ontstaan door het dragen van open schoenen of zelfs het nemen van een hete douche. Daarnaast zijn er andere oorzaken die uitdroging van de huid kunnen veroorzaken, zoals een bestaande huidaandoening, irriterende producten, of te weinig drinken.

Wat zijn de risico’s ervan?

Hoewel droge hielen in eerste instantie misschien alleen maar vervelend lijken, kan je er op den duur steeds meer last van krijgen. De huid kan barsten en kloven veroorzaken. Dit vergroot daarbij de kans op infecties. De kloven kunnen uiteindelijk ook dieper worden en gaan bloeden. Daarnaast kan lopen pijnlijk worden, wat je in het dagelijks leven flink in de weg kan zitten.

KORTOM:
Droge hielen ontstaan vaak door een tekort aan vocht in de huid. Dit kan te maken hebben met weersomstandigheden, je gezondheid en je levensstijl. Wanneer de klachten lange tijd onbehandeld blijven, kunnen ze verergeren en zelfs kloven veroorzaken. 

Hoe behandel je je droge hielen?

Wanneer je merkt dat je droge hielen hebt, is het belangrijk om ze snel te behandelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen en je kan dit allemaal thuis doen! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

  • Drink voldoende water. Door je lichaam te voorzien van voldoende vocht, is de kans klein dat je hielen verder uitdrogen en kan je lichaam de vochtbalans van je voeten weer herstellen.
  • Draag de juiste schoenen. Passende schoenen met een goed voetbed helpen bij het verzorgen van je voeten en voorkomen dat je meer druk op één plek van je voeten uitoefent. Draag je schoenen niet te lang en laat ze tussendoor ook goed ademen.
  • Gebruik katoenen of wollen sokken. Deze helpen je voeten te beschermen, ze houden beter vocht vast en ze verminderen wrijving binnen je schoenen.
  • Vermijd irriterende producten. Het beste kan je je voeten met een milde zeep of lotion insmeren en afspoelen met warm, maar niet heet water.
  • Havermout badje. Als je erg last hebt van droge hielen, kan je gebruik maken van een havermout badje. Dit staat er namelijk om bekend dat het de huid verzorgd en je voeten goed hersteld (2).

Edula® zalf bij droge hielen

Wanneer je veel last hebt van droge hielen, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Het beste kan je ze daarom insmeren met een vette en verzorgende zalf zoals Edula® zalf. Deze zalf is gemaakt op basis van Goudsbloem en het helpt de huid te hydrateren, voeden en beschermen. Dankzij de vette eigenschappen van de zalf, blijven de hielen beschermd tegen uitdroging en kunnen de werkzame stoffen van de zalf ondersteunen bij het herstel van de huid.

Edula® zalf is een vette zalf die helpt om de vochtbalans van je huid te herstellen en om verdere irritatie tegen te gaan. Het is erg effectief bij klachten van droogheid, jeuk, schilfers, pijn, irritatie en zelfs kloven. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Trek daarna katoenen of wollen sokken aan om je voeten verder te beschermen. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wil je hielkloven behandelen? Hier lees je alles!

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0