Van 1986 tot 1990 werd Edula® Zalf klinisch getest op patiënten met diepe schaafwonden en na het chirurgisch verwijderen van tatoeages.

Bij meer dan 1000 patienten met in totaal 1600 wonden werden slechts 2 allergische reacties geconstateerd op de Calendula die in deze zalf verwerkt is. De symptomen bestonden uit tot jeuk en huidirritatie.

Bij het juiste gebruik volgens de voorschriften had 93% van deze groep patiënten geen noemenswaardige littekens overgehouden.

Van de overige 7 % van deze groep patiënten bleek 4% zich niet aan de voorschriften te hebben gehouden. De resterende 3% had genetische aanleg voor het ontstaan van hypertrofische en/of keloïdale littekens.


FOTO 1: Operatie van het plaatsen van een shunt in de arm van een patiente met getinte huidskleur, na 7 dagen ziet men dat het litteken donker gaat verkleuren
FOTO 2: Dezelfde patiente na het verwijderen van de hechtingen. Na 8 dagen is men gelijk gestart met 1 maal daags dik Edulazalf aan te brengen onder een gaasje. Resultaat na 6 weken, nauwelijks verkleuringen te zien.
FOTO 3: Onbehandeld litteken na operatie Cardio chirurgie, sterk hypertofisch / keloidiaal litteken wat ook heel pijnlijk is voor de patient.
FOTO 4: Behandeld litteken na Cardio chirurgie, aanvang na het verwijderen van de hechtingen. Resultaat na 3 maanden Edulazalf.
FOTO 5: Hersenoperatie frontaal via wenkbrauw links lateraal en daarna 4 maanden Edulazalf onder occlusie van een gaasje.
FOTO 6:
FOTO 7: 6 maanden Edulazalf, geen littekens en normale haargroei wenkbrauw.
FOTO 8: 1 week na hersenoperatie en het verwijderen van de krammen na 10 dagen uit haar schedel.
FOTO 9: Edulazalf in een dikke laag aanbrengen onder occlusie van een gaasje aanbrengen op het litteken.
FOTO 10: Na 2 en 3 maanden dagelijks Edulazalf op het litteken.
FOTO 11: Na 5 en 7 maanden gebruik van Edulazalf, geen littekens te zien en een normale haargroei.


Voor meer informatie over littekens www.dermatografie.nl