9 september 2021

Heb jij last van droge ellebogen? Zo kom je er snel vanaf!

Het is een vaak voorkomend probleem.. droge ellebogen. Het voelt ruw aan, de huid kan schilferig zijn en het is niet fraai om naar te kijken. Bepaalde delen van de huid drogen sneller uit, maar hoe komt het en nog belangrijker: hoe kom je er vanaf? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

TIP: Wil jij zo snel mogelijk van droge ellebogen af? Gebruik dan Edula® zalf >>

De oorzaak van droge ellebogen

De huid op de ellebogen is dikker dan de huid op de rest van je lichaam. Dat is van nature al zo, omdat de huid daar bestand moet zijn tegen het vele bewegen van de arm. De huid moet daar kunnen rekken. Plus je belast de huid daar meer doordat je er vaak op steunt. Ook heeft de huid hier minder talgklieren, dus wordt er minder olie afgescheiden. De huid raakt hierdoor minder gehydrateerd. Dat zijn allemaal oorzaken dat de ellebogen vaak droger zijn dan de rest van je lichaam. Verder kunnen bepaalde medicijnen en aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en diabetes ook van invloed zijn.

KORTOM:
het hebben van droge ellebogen kan meerdere oorzaken hebben, maar van nature is de huid daar al dikker en dus vaak droger

Droge ellebogen behandelen met Edula® zalf

Sommige delen van je lichaam hebben wat meer aandacht nodig dan andere en je ellebogen zijn daar een goed voorbeeld van. Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid en vooral voor de buitenste laag. Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd.(1) Door de ellebogen regelmatig te hydrateren voorkom je dat ze droog worden. Het meest geschikte product hiervoor is Edula® zalf. Je zult zien dat je snel van de droge ellebogen af bent!

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product en zeer geschikt om een verschillende huidproblemen op te lossen. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. Verder heeft het in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen verzacht de verharde huidlaag mooi en snel.

Breng Edula® zalf 2 á 3 maal daags aan op de ellebogen. Overdag een dun laagje en ’s avonds voor het slapen gaan wat dikker. Let wel op dat de zalf vet is en kan vlekken. Zodra er verbetering optreed volstaat 1 keer per dag.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Verdere tips

 • Scrub de huid op de ellebogen regelmatig om dode huidcellen te verwijderen.
 • Breng niet teveel tijd door in het water, vooral niet in chloorwater.
 • Douche niet te warm, hierdoor droogt je huid uit.
 • Stel je huid niet te lang bloot aan weersinvloeden zoals kou, warmte en de zon.
 • Voorkom teveel wrijving met kleding en harde oppervlakken.
 • Pas op met irriterende stoffen zoals parfum in bijvoorbeeld lotions, zeep en wasmiddelen.

Droge ellebogen verhelpen met Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Zijdezachte huid | Edula® zalf | Meer dan 35 jaar bewezen kwaliteit! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0