FAQ

Edula® Zalf is zeer geschikt voor een schrale, droge en ruwe huid, huidirritaties, huiduitslag, eczeem, koortslip, hyperpigmentatie, eerstegraads verbrandingen (ook na Laser- en Röntgen-behandeling), zweertjes, tepelkloven, geïrriteerde babybilletjes, allerlei kleine wondjes zoals schaaf-, snij- en steekwondjes, en ter voorkoming van overmatig littekenweefsel. Ook bij (tropische) insectenbeten zal de pijn en jeuk in vele gevallen verminderen en verdwijnen.

Daarnaast bevordert Edula® Zalf de elasticiteit van de huid en het vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd, de zalf werkt verzachtend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De huid neemt de zalf snel op, daarom is Edula® Zalf eventueel goed toe te passen als nachtcrème of als lipgloss.

Edula® Zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Andere indicaties op voorschrift van de arts.

Er zijn geen proefmonsters beschikbaar. Om de werkzaamheid van het product goed te kunnen beoordelen bevat een proefmonster een te kleine hoeveelheid.

Edula® Zalf is geschikt om (tropische) insectenbeten mee te behandelen

Nee. Je mag pas beginnen met smeren wanneer de wond gesloten is en een week nadat eventuele hechtingen uit de huid zijn gehaald.

Je kunt invloed blijven uitoefenen op een oud litteken zolang dat actief is (rood van kleur). Edula® Zalf zorgt bij een actief litteken voor een verbetering van de elasticiteit, een versoepeling van de huid en verminderd de dikte en roodheid van het litteken en zorgt voor afnemende pijn en jeuk.

Je kunt ook invloed uitoefenen op een litteken als deze niet meer actief is (wit van kleur), echter zal het cosmetisch weinig meer veranderen. Edula® Zalf zorgt bij een niet actief litteken voor een verbetering van de elasticiteit, een versoepeling van de huid en zorgt voor afnemende pijn en jeuk.

Dit is zeer goed mogelijk, Edula® Zalf zal het herstelproces bevorderen. Diverse tattoo artist in binnen- en buitenland maken gebruik van Edula® Zalf voor het nabehandelen van tatoeages.

Edula® Zalf is een natuurlijke en huidvriendelijke zalf en is zodoende ook uitermate geschikt voor kinderen.

Edula® Zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Andere indicaties op voorschrift van de arts.

Onbeperkt, een behandeling met Edula® Zalf duurt zo lang als nodig om de beschadigde huid te herstellen. Dit kan, afhankelijk van de ernst van de aandoening. dagen, weken of soms wel maanden duren.

De behandeling van een ernstig litteken kan bijvoorbeeld langere tijd duren, stop dus zeker niet te snel! Het is belangrijk dat je direct nadat de wond gesloten is begint met smeren, zo voorkom je bijvoorbeeld overmatig littekenweefsel.

Je kunt Edula® Zalf zo lang gebruiken, omdat het een natuurlijke en huidvriendelijke zalf is.

Je kan beginnen met het smeren van Edula® Zalf zodra de wond gesloten is en een week nadat eventuele hechtingen verwijderd zijn. Het is eventueel mogelijk om het gesloten gedeelte van de wond alvast in te smeren met Edula® Zalf om het herstel van de beschadigde huid te bevorderen.

Na het sluiten van de wond een laag Edula® Zalf aanbrengen, waar mogelijk op gaascompres of onder occlusie met Tegaderm®, gedurende de eerste maand 1 à 2 maal per dag, de tweede maand en derde maand 1 maal per dag. Niet inmasseren! Bij andere toepassingen Edula® Zalf tenminste 1 à 2 maal daags naar behoefte toepassen. Bij grote oppervlakken zoals verbrandingen 1 keer daags onder occlusie op gaascompres of onder occlusie met Tegaderm®. Bij tepelkloven de tepel na de voeding insmeren en voor de volgende voeding de tepel schoonwassen. Gebruik bij andere klachten op voorschrift van de arts.

Na Laserbehandelingen in het gelaat direct na de behandeling Edula® Zalf dun aanbrengen. Het gezicht niet afplakken met film of gaaskompres. Na enkele uren opnieuw Edula® Zalf aanbrengen, de eerste 10 dagen 3 tot 5 maal per dag een dunne laag. Vervolgens gedurende 1 à 2 maanden in overleg met de behandelend arts- eenmaal per dag, voor het slapen gaan. Niet inmasseren!

Edula® Zalf kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Indien de producten volgens voorschrift uitsluitend uitwendig worden gebruikt zijn geen schadelijke gevolgen te verwachten.

Overgevoeligheid voor Calendula tinctuur is in een enkel geval gemeld. Deze overgevoeligheid is te herkennen als een jeukende huiduitslag die vaak met roodheid begint. Dit zal vanzelf verdwijnen indien men stopt met het gebruik van Edula® Zalf. Voor deze personen is het aan te raden als de klachten voortduren een arts te raadplegen.

Nee, bij zonverbranding, bestraling met Röntgen, Laser, waterverbrandingen en andere verbrandingen door vloeibare stoffen Edula® Zalf alleen bij eerstegraads brandwonden toepassen. Bij een eerstegraads verbranding is de huid droog, rood en pijnlijk. Als de huid nat en pijnlijk is of als de huid wit/geel en gevoelloos is niets op de wond smeren, maar deze schoon afdekken met een steriel gaasje of schoon katoen en direct de arts raadplegen.

Edula® Zalf is een natuurlijke en huidvriendelijke zalf en is zodoende ook geschikt voor littekens bij huisdieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sterilisatie, castraties of krassen op de neus.

Edula® Zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Andere indicaties op voorschrift van de dierenarts.

Indien u een vraag heeft over een litteken kunt u deze vraag sturen naar info@edulazalf.nl Wij streven ernaar om uw vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Mailt u naar info@edulazalf.nl en vermeld uw ordernummer. Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen.

U kunt de zalf 36 maanden na openen nog gebruiken indien deze koel en droog bewaard wordt.