Corona handen?

We wassen wat af tijdens de corona crisis om er voor te zorgen dat het virus zich in ieder geval niet via je handen verspreid. Voelen jouw handen inmiddels aan als schuurpapier door al dat wassen en desinfecteren? Dan bied Edulazalf de oplossing. Dankzij de bestandsdelen voelen jouw handen in no-time weer zacht aan.

Een droge rode huid is het gevolg van het veelvuldig wassen en desinfecteren. Smeren met de vettige Edulazalf is het devies.

Dezer dagen is iedereen een beetje een zorgmedewerker. Tenminste als je naar onze handen kijkt. Ze zijn vaak wit uitgeslagen met een rozige glans. Kurkdroog zijn ze vaak. Sommige handen zijn er zelfs nog slechter aan toe en zijn echt vuurrood. Die kloven en de jeuk die de afgelopen tijd zijn ontstaan, zijn niet alleen geïrriteerd, ze voelen ook echt pijnlijk aan.

Zoals premier Mark Rutte het onlangs tijdens een persconferentie zei: “We wassen onze handen kapot.” En zo is het ook wel een beetje. Wij hebben er de laatste tijd al de nodige vragen over gehad van mensen. Door het vele wassen in de strijd tegen het coronavirus, wassen we het kleine vetlaagje van onze handen af. Dat laagje zit daar om de handen te beschermen, als je dat wegwast krijg je enorm droge handen.

Droge handen dus, maar een vetloze huid op de handen is ook minder goed beschermd tegen bacteriën, infecties en schimmels, waardoor je gevoeliger bent voor allerlei invloeden: en als je niet uitkijkt ligt eczeem op de loer. Dat is hardnekkiger en dat wil je zeker niet ontwikkelen.


Gebruik milde handzeep

Misschien denk je dat je de meest grondige zeep moet gebruiken om het coronavirus van je handen af te krijgen, maar dat is volgens specialisten echt niet zo. Mildere vormen van zeep, bijvoorbeeld met toegevoegde oliën en vitaminen, zijn net zo effectief als iedere andere handzeep. Ook zeep die niet schuimt, kan net zo goed zijn in het schoonmaken van jouw handen als een variant die dat wel doet. Als dat schuim juist is wat bij jou zorgt voor droge handen, kan je dus ook gewoon een niet schuimende handzeep kopen.


Desinfecterende handgel vermijden

Desinfecterende handgel is een goede optie als je geen water en zeep bij de hand hebt, maar het kan je huid wel nog meer uitdrogen dan een handzeep doet. Probeer zo’n antibacteriële handgel dus alleen te gebruiken als het echt niet anders kan, maar zeker niet té vaak. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een desinfecterende gel te kopen die ook voedend is voor je huid (als die überhaupt nog ergens te vinden is). Blijf dus vooral je handen wassen, ook als je handen al droog zijn, want we willen natuurlijk het coronavirus zo veel mogelijk vermijden.


Edulazalf

Wat je nu bij veel mensen ziet is zeker nog geen eczeem, maar geirriteerde handen zoals je ze veel ziet bij mensen met handbelastende beroepen, zoals bijvoorbeeld kappers en verpleegkundigen. Wanneer mensen veel met vloeistoffen in contact zijn, ontstaan daardoor vaak irritaties.

’s Avonds je handen insmeren met Edulazalf is het devies, dan kan het tijdens de nacht goed in je handen trekken. Edulazalf is ongeparfumeerd, natuurlijk en veilig. Let er wel op dat de zalf zeer vettig is dus om je lakengoed te besparen is het wellicht goed om katoenen handschoentjes aan te trekken.

Het vele handen wassen en desinfecteren is de belangrijkste reden dat mensen lichte huidklachten krijgen aan de handen. Wat ook zou kunnen meespelen is dat meer mensen, sinds het coronavirus Nederland bereikte en ze zodoende vaak thuis zitten of werken, zélf hun huis schoonmaken. Gebruik bij huishoudelijke klussen ook handschoenen, het liefst niet te strakke, want dan heb je kans dat het gaat zweten. Het beste zijn handschoenen met een katoenen laagje aan de binnenkant. En je moet ze vooral niet te lang aanhouden.